RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: SCANPIX)

Bronse til Steira

Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira fryktet en ny 4. plass, men tok en meget sterk bronse på dagens duathlon. - Det er bare kjempestort, stråler hun.

Størmer Steira kjørte feltet i store deler av rennet, men måtte slippe teten til Olga Savialova og Katerina Nuemannova inn mot spurten. Den norske jenta klarte aldri å komme seg i front igjen, og den russiske veteranen tok gull.

Fryktet gjentakelse
Uansett en meget sterk bronse av Størmer Steira, som har hatt for vane å ende på 4. plass i tidligere løp av samme format. Denne gangen ble det altså medalje.

- Det er bare kjempestort. Jeg hadde utrolig gode ski i dag, spesielt på klassisken, og følte at jeg bare måtte gå hardt hele veien. Det var det som var sjansen min i dag. Men det ble tungt på sisterunden. Vi var fire der oppe, og jeg må innrømme at jeg var litt redd for at det skulle bli en gjentakelse fra i fjor, men jeg skulle i hvert fall ikke ha den 4. plassen, sa den blide bronsejenta til NRK etter premieseremonien.

- Jeg tror ikke jeg hadde hatt noe mer å gi i den spurten uansett. Jeg prøvde å gå ifra, gjorde mitt beste, men jeg er bare kjempekjempekjempe fornøyd, strålte hun.

Nå ser hun lyst på fortsettelsen.

- Det er godt å være i gang, og nå går det slag i slag med løp annenhver dag. Jeg tror det blir artig. Det er bare morsomme øvelser igjen. Det er mye å glede seg til, mente hun.

Kjempeprestasjon
Sportssjef Åge Skinstad var naturlig nok strålende fornøyd med Norges bronsejente.

- Kristin fortjente absolutt medaljen i dag. Hun var med og preget løpet hele veien, og prøvde absolutt maks for å komme enda høyere, men det var en kjempeprestasjon å få den bronsen i dag, oppsummerte Skinstad overfor NRK etter løpet av ferdig.

Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud var involvert i et fall innledningsvis, og slet med å komme seg framover i feltet igjen etter det. Etter skibyttet halvveis ble det raskt klart at ingen av dem ville være i stand til å kjempe om medalje. I mål var Bjørgen 46 sekunder bak, på en 12. plass, mens Skofterud endte på plassen bak - 1.15 etter.

Bjørgen var brukbart fornøyd med løpet, særlig den klassiske delen, men fallet ødela mye for henne.

- Det er sånn som skjer i en fellesstart, men det er klart det er småirritabelt. Jeg mistet mange sekunder, og måtte forbi mange personer for å komme meg opp i feltet, og det ble tungt å komme seg fram. Men jeg følte at jeg gikk godt på ski, og det var egentlig oppløftende hvordan jeg gikk på klassiskdelen. Det føltes som om jeg er i form, sa hun etter løpet.

Betty-Ann Nilsen ble nummer 20.

SLIK VAR UTVIKLINGEN I LØPET:

SISTE:

Savialova spurtet fra i front, og slo Neumannova i spurten. Steira ble nummer tre.

06.39: Savialova og Neumannova sklir først ned bakken. Steira henger på.

06.38: Neumannova går seg fram nå, og ligger på 2. plass med en kilometer igjen. Det er én stor bakke igjen, og det er her Steira er nødt til å gjøre det. I en spurt skal hun normalt sett være sjanseløs.

06.36: 13,2 kilometer: det er fortsatt en kvartett i tet.

06.34: Savialova går opp i tet foran Steira. Det er en kvartett i tet nå med 2,5 kilometer igjen.

06.31: Størmer Steira har Savialova og Sachenbacher Stehle hakk i hæl. Neumannova har også kontakt. Bjørgen er 21 sekunder bak nå, og er ute av medaljekampen.

06.29: Størmer Steira kliner til, og sprekker feltet. Bjørgen må slippe, og er 15 sekunder bak nå.

06.28: Det er fem kilometer igjen.

06.28: Spørsmålet er hvor mye krefter Størmer Steira har brukt, og hvor lurt det er å ligge i spiss og trekke feltet. Bjørgen er for øvrig fire sekunder bak teten nå, så hun henger seg på.

06.27: Ifølge Egil Kristiansen, damenes trener, er det andrerunden Størmer Steira skal gjøre det på. Selv om hun kjører hardt i tet allerede nå.

06.26: Bjørgen er ikke mer enn åtte sekunder bak, men sliter med å komme seg framover i feltet. Skofterud er 19 sekunder bak. Kuitunen er hektet av.

06.22: Størmer Steira ser veldig pigg ut i tet, og hun kjører hardt. Bjørgen sakker litt akterut. Det samme gjør Skofterud.

06.21: Steira passerer ut først. Bjørgen er fem sekunder bak.

06.20: Nå er det skibytte på gang.

06.18: Bjørgen og Skofterud er bare seks sekunder bak nå. Det ser for øvrig ut som Virpi Kuitunen sliter litt.

06.12: Bjørgen bruker en del krefter på å komme seg framover i feltet. Størmer Steira passerer først på 3,8 kilometer. Bjørgen er ti sekunder bak. Skofterud er 13,2 sekunder etter, mens Nilsen er nesten halvminuttet bak.

06.08: Jentene har passert 2,5 kilometer. Marit Bjørgen sliter med å komme seg framover i feltet etter den lille stoppen innledningsvis. Størmer Steira ligger rett bak Kuitunen.

06.03: Størmer Steira har fått en god posisjon helt framme i tet.

06.03: Marit Bjørgen og VIbeke Skofterud var involvert i et lite fall, men det ser ikke ut til å ha gjort noe skade.

Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira og Betty-Ann Nilsen er de norske håpene på dagens 15 kilometer, som består av 75, kilometer klassisk og 7,5 kilometer skøyting.

Virpi Kuitunen, Katerina Neumannova, Valentina Shevchenko, Petra Majdic, Kristina Smigun, Bjørgen og Størmer Steira - sannsynligheten er stor for at dagens vinner vil være en av dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere