RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bronsejenta vurderer å gi seg

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Linda Tjörhom gikk inn til en råsterk bronsemedalje på normaldistansen i VM. Nå avslører hun at neste sesong kan bli hennes siste.

Sirdals-jenta har hatt en svært god sesong. Tjörhom vant verdenscupsprinten i Oberhof, og ble nummer tre både i Anterselva og Ruhpolding.

Ikke bitter
Nå kan 25-åringen også skryte av bronsemedalje i VM. Hun lå lenge ann til sølvmedaljen, men måtte se sølvet bli snappet av kinesiske Ribo Sun.

Tyske Andrea Henkel vant, drøye halvminuttet foran Tjörhom. Hun bommet i likhet med Linda bare én gang i løpet av de fire skytingene.

- Jeg er ikke bitter fordi sølvet glapp. Bronse var mer enn det jeg håpet på i forkant, sier Linda Tjörhom til TV 2 Nettavisen.

- Jeg fokuserte kun på å gå et godt løp, og tenkte ikke på medalje. Den taktikken fungerte jo greit den, gliser hun.

Men etter neste sesong kan Linda Tjörhom komme til å gi seg med skiskyting. Samboer Roger Grubben har varslet at han gir seg som landslagssjef for herrene etter OL, og flytter hjem til Sirdal i Aust-Agder.

Følger Grubben
Den avgjørelsen kan også få betydning for den ferske bronsevinneren Linda Tjörhoms videre karriere.

- Jeg tar en sesong til i første omgang. Hva som skjer etter det, har jeg ikke bestemt ennå, sier Tjörhom.

- Har dette sammenheng med Rogers avgjørelse om å trappe ned?

- Selvsagt har jeg lyst å bosette meg på en fast plass en tid. Og jeg tenker på fremtiden, det gjør vel alle.

- Går du med planer om å få barn?

- Jeg har veldig lyst på barn. Men ikke før etter jeg er ferdig med skikarrieren. Nå satser jeg frem mot Torino-OL, så får vi se.

- Men er det ikke litt tidlig å tenke på å gi seg når du så vidt har startet karrieren?

- Det krever mye å å satse på toppen. Det koster masse tid, reising og krefter. Derfor er jeg ikke helt sikker på hvor lenge jeg ønsker å drive med dette, sier Tjörhom.

Og legger til:

- Men selvsagt, når det går som i dag, gir det meg jo mersmak. Så vi får se.

Utpekt som favoritt
Tjörhom ble før løpet utpekt som forhåndsfavoritt av lagvenninene Tora Berger og Gro Marit Istad Kristiansen, men ville selv ikke snakke om medaljer før løpet.

- Selvsagt er det kjekt at de andre jentene tror på meg. Vi har en god lagmoral og er flinke til å støtte hverandre. Men jeg tenkte ikke på hva de andre sa før løpet, sier hun.

Liv Kjersti Eikeland ble nummer 16, Tora Berger ble nummer 21 og Gro Marit Istad Kristiansen endte på 26. plass på normaldistansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere