Gå til sidens hovedinnhold

Bronsemedalje til jublende Bardal

Polske Kamil Stoch tok gullet i suveren stil.

Anders Bardal var det største norske medaljehåpet foran normalbakkerennet i Sotsji, og nordmannen endte til slutt med en finfin bronsemedalje.

Polske Kamil Stoch tok gullet i suveren stil.

Bardal satt igjen som nummer to etter den første omgangen, men Peter Prevc hoppet seg forbi nordmannen i finaleomgangen og sikret sølvmedaljen med 1,2 poeng ned til Bardal.

Likevel var Bardal tilsynelatende svært godt fornøyd med en pallplass, og slo neven i luften da det ble klart at han var sikret medalje i OL.

- Dette var deilig. Tredjeplass var veldig bra etter det jeg har gjort på trening. Sistehoppet var egentlig ikke bra. Det er viktig for laget at vi har en som er i toppen, sa bronsevinner Anders Bardal til TV 2.

- Det er en fantastisk opplevelse for meg og for resten av laget, og det er så deilig å se at han klarer å ta fram sitt beste når det gjelder som mest. Spesielt det første hoppet var fantastisk under vanskelige forhold. Jeg er veldig fornøyd nå, sa landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2 om bronsemedaljøren.

Bardal gjorde så definitivt jobben i første omgang, da han landet på 101,5 meter med flott nedslag. Dommerne lot seg også imponere, og med poengsummen 135,8 lå trønderen på andreplass etter det første hoppet.

Helt i tet lå polske Kamil Stoch, 6,2 poeng foran Bardal.

Forspranget ned til nummer to doblet seg i den andre omgangen, og til slutt endte Stoch overlegne 13 poeng foran sølvmedaljør Prevc.

For de øvrige nordmennene ble det en skuffende dag i hoppbakken.

Anders Fannemel endte på 15.-plass, mens Rune Velta ble nummer 22 og Anders Jacobsen nummer 27.

Kommentarer til denne saken