Brosteinshow i Kristiansand

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Alt ligger til rette for et Paris-Roubaix «light» i Norge.

31.03.12 10:02

Det er ikke mer enn en måned siden meldingen om at showrittet Sørlandsparken Grand Prix ikke ville finne sted i 2012.

Rittet som i 2011 hentet ryttere som Phillipe og Gilbert og Fabian Cancellara til Kristiansand mente de ikke kunne gjennomføre rittet på en like bra måte som i fjor.

- Dette handler om at vi ikke klarer å gjennomføre det rent praktisk på en like bra måte som i fjor. Vi ønsker ikke å gjøre noe halvveis, sa presseansvarlig Kjetil Børufsen til fvn.no den gang.

Bare måneden senere har pipa fått en annen lyd på Sørlandet. Rittleder Erik Tandberg kan bekrefte at det igjen blir sykkelshow.

- Det har vært en tung prosess, med lange dager. I går fikk vi landet noen positive avtaler, som gjør at vi har både økonomien og folket som kreves, så det blir ny sykkelfest i Kristiansand, forteller Tandberg til fvn.no.

«Sørlandet Grand Prix»
Rittet er tidligere arrangert i Sørlandsparken, derav navnet, men vil i år gå av stabelen i bysonen i Kristiansand og bytter derfor navn til Sørlandet Grand Prix.

- Løypen er litt flatere, og litt kortere. I tillegg har den elementer som brostein, så det blir spektakulært på en helt annen måte, sier Tandberg.

- Kvadraturen er sentrum av Norges vakreste sommerby. Det er klart dette blir bra, det er ingen by i Norge som passer bedre til et slikt sykkelritt, fortsetter rittgeneralen.

Sørlandet Grand Prix arrangeres fredag 3. august.

Foto: Tor Erik Schrøder

Flere verdensstjerner kommer
Phillipe Gilbert vant fjorårets ritt, mens Fabian Cancellara ble nummer to. Også i år kommer det store navn til Kristiansand.

- Med det budsjettet vi har klart nå før påske, er det rom for 8-10 ProTour-syklister, hvor en av dem er verdensstjernekaliber. I tillegg vil vi ha med de norske stjernene, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, sier Tandberg, som også kan melde om at både Cancellara og Alessandro Petacchi er lystne på en ny tur til Norge.

Showrittet finner sted dagen etter temporittet i de olympiske lekene i London. Det skaper litt ekstra jobb for Tandberg og kompani.

- Løperne må bli fristilt av landets olympiske komite, dette tar litt tid. Så langt har tre norske lag meldt fra at de er klare. Det er Oneco, Plussbank-BMC og ØsterHus-Ridley, som alle er semiprofesjonelle, forteller Tandberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag