Gå til sidens hovedinnhold

Brøt avtalen med Normark

Spillerne har ikke gjort som Ivar Morten Normark har fortalt dem. Derfor har Tromsø null poeng.

- Vi har hatt adferd fra enkeltspillere som ikke har vært i henhold til avtaler. Det har smittet over på andre spillere og dermed påvirket strukturen, sier Normark til TV 2 Nettavisen.

- Som de fleste norske lag spiller vi prinsippet soneforsvar. Men i det øyeblikket vi begynner å springe etter motstanderne, er det ikke lenger soneforsvar. Da har vi plutselig et problem, utdyper Tromsø-treneren.

Ikke snakk om krise
Etter tre strake tap i Tippeliga-åpningen har «Gutan» gått i seg sjøl denne uka. Normark har repeterte inngåtte avtaler grundig – og har tro på at spillerne skjerper seg allerede til søndagens kamp mot Ham-Kam.

- Vi har plagdes i innkjøringsfasen. Nå må vi få tingene på stell, og jeg tror vi er på rett vei.

- Er det krise hvis dere taper mot Ham-Kam?

- Vet du, vi snakker ikke om krise. Alle har vært med på å tape fotballkamper før. Vi vet at Tippeligaen er hardt arbeid. Derfor jobber vi hardt hver dag for å bli bedre.

Faglig fokus
- Hva betyr det mentalt å tape tre kamper på rad?

- Vi prøver å se på det fotballfaglige. Min oppgave er å sørge for at alle spillerne har det klart for seg hvordan vi ønsker å spille, slik at det ikke er noen tvil om det. Det handler om å få orden på strukturen. Vi har øvd mye allerede, og vi kommer til å øve mer.

Å kjempe med ryggen mot veggen er ikke noe nytt for Ivar Morten Normark. Hans to første sesonger som Tippeliga-trener endte begge med nedrykk for Aalesund.

Dermed har Normark gjort seg noen erfaringer som kan komme godt med.

- Det tida i Aalesund lærte meg, var at hvis du vinner én kamp, så kan du vinne flere. Problemet der var at vi ikke vant mange nok¿

Komfortabel med stallen
- Har Tromsø bedre forutsetninger for å klare det enn Aalesund hadde?

- Vi hadde mange gode spillere i Aalesund også som jobbet knallhardt for klubben. Men Tromsø har uten tvil flere erfarne spillere.

- Du har også benyttet mange unge spillere i de første kampene. Er det de som har sviktet?

- Å slippe til de unge er i tråd med klubbens filosofi. Jeg synes de har gjort jobben sin, men må selvfølgelig få litt tid på seg. De kommer til å få prøve seg igjen, litt stykkevis og delt.

- Har Tromsø en god nok spillerstall til å overleve i Tippeligaen?

- Ja, definitivt. Vi er komfortable med de spillerne vi har, fastslår Ivar Morten Normark – vel vitende om at han har jokeren Sigurd Rushfeldt i ermet.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her