Hovedfeltet var fullstendig uinteressert i å hente inn bruddet på onsdagens sjette etappe i Sveits rundt. Fire ryttere hadde på det meste rundt 15 minutter på hovedfeltetfeltet.

Mathew Hayman (Sky), Alexander Kolobnev (Katusha), Gregory Rast (RadioShack-Leopard) og Bert Grabsch (Omega Pharma-Quick Step) fikk dermed god tid på å gjøre opp om seieren inne i Meilen.

Til slutt ble det hjemmeseier for Sveits. Gregory Rast angrep med én kilometer igjen til mål og fikk en solid luke som holdt greit inn til mål.

Foran et entusiastisk hjemmepublikum kunne han bruke de siste 100 meterne av etappen på å feire seieren.

- Det er en stor seier for meg. Jeg er sveitsisk og har syklet dette rittet i sikkert ti år. To ganger har jeg blitt nummer to. Denne etappen gikk nærme hjemstedet mitt og jeg kjente veiene. For meg var dette en stor seier, sa en glad vinner i seiersintervjuet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Grabsch prøvde først
Rett før tre kilometers merket begynte forsøkene i fronten. Grabsch var den første til å støte, men Rast var kjapt på hjulet hans.

Tyske Grabsch prøvde ytterligere to ganger uten å komme løs.

Til slutt var det sveitsiske Rast som satte inn et støt rett før kilometersmerket. Forsøken var perfekt timet, bak i gruppen og rett etter at Grabsch var blitt hentet etter sitt siste forsøk.

Seieren var Rasts første på fire år.

Hayman ble nummer to, mens Kolobnev ble nummer tre.

Kristoff elleve
Alexander Kristoff prøvde seg i spurten om femteplassen. Nordmannen lå greit til, men maktet aldri å utfordre de raskeste gutta.

Til slutt ble han nummer sju spurten og elleve på etappen.

- Det ble en rolig dag på meg, men jeg prøvde meg i spurten for femteplass. Jeg klarte ikke holde posisjonen og kom litt bak. Men det var ikke så viktig uansett, sier Kristoff til procycling.no.

Peter Sagan vant spurten i feltet og ble dermed nummer fem på etappen, 10.43 bak bruddet.

Mathias Frank leder fremdeles sammenlagt.

Lars Petter Nordhaug (Blanco) og Gabriel Rasch (Sky) fullførte etappen i hovedfeltet som henholdsvis nummer 77 og 103.

Resultater

HTML EMBED

Sammenlagt

HTML EMBED