Brudd i ansiktet, utslåtte tenner og hjernerystelse

Foto: Graham Hughes / AP / NTB scanpix

Lars Eller fikk en grusom smell av en motspiller. Se video.

03.05.13 09:00

Lars Eller ble liggende i en blodpøl etter en takling fra Eric Gryba da de to kanadiske lagene Montreal Canadiens og Ottawa Senators møttes i en sluttspillskamp natt til fredag.

Dansken lå med ansiktet ned i flere minutter. Bevisstløs.

Taklingen førte til at Eller ble påført brudd i ansiktet og hjernerystelse, i tillegg til at han mistet flere tenner, skriver The Canadian Press.

23-åringen forsøkte etter hvert å reise seg på egen hånd, men det medisinske personellet til Montreal Canadiens ville ikke la ham gjøre det. I stedet ble han lagt på en båre og fraktet til sykehus.

Montreal tapte kampen 2-4 og må nå klare seg uten en av sine beste løpere i fortsettelsen av best-av-sju-serien, som Ottawa nå leder 1-0.

Hendelsen skjedde 13,28 minutter ut i andre periode, da Eller mottok en pasning fra backen Raphael Diaz idet han var på vei ut av sin egen sone.

Gryba kom bakfra og taklet en uforberedt Eller.

Se hendelsen her:

(Video med tillatelse fra Viasat, som sender alle NHL-kamper på Viaplay.no.)

HTML EMBED

Gryba mener at han ikke gjorde noe galt med taklingen, selv om han beklager at den fikk et så alvorlig utfall.

- Jeg gikk inn for å takle. Jeg holdt skulderen min nede. Han mottok pucken idet jeg traff ham. Jeg har sett reprisene. Albuen min var nede, det var ingen intensjon om å skade ham og jeg håper at det går bra med ham, sier Gryba.

NHL har gjort det klart at Gryba må igjennom en høring fredag.

Senators' trener Paul MacLean mener at Ellers lagkamerat Diaz må ta mye av skylden, for å sende en pasning som putter Eller i en veldig sårbar posisjon.

- Hvis jeg er Eller, er jeg skikkelig forbannet på spiller nummer 61, hvem nå det er, for han ga meg pucken midt på banen mens jeg ikke hadde oversikt, og det er alltid farlig, sier MacLean.

Michel Therrien, treneren til Canadiens, ville ikke kommentere taklingen.

Det ble spilt fire kamper i NHL-sluttspillet natt til fredag. Mats Zuccarello og New York Rangers tapte 1-3 for Washington Capitals og ligger dermed under 0-1 i kamper.

St. Louis Blues vant 2-1 og leder 2-0 mot regjerende Stanley Cup-mester Los Angeles Kings, mens Detroit Red Wings utlignet til 1-1 med seier 5-4 mot Anaheim Ducks.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.