(iBergen.no) BRANN - VENTSPILS 1-0: Geir Vårdal (27) er fra Bergen, men bor og jobber i Oslo. Mens de aller fleste av Brann-tilhengerne skyr viktige Europacupkamper som pesten, stiller Vårdal uansett.

Les mer om Brann-fansen i Henriks syn.

Elendig oppmøte
Stusselige 5972 tilskuere dukket opp på Stadion for å hjelpe rødtrøyene inn i Mesterligaen mot FK Ventspils i Bergen tirsdag kveld.

- Det er skuffende at det ikke kom flere og vondt at vi ikke klarer å knekke den koden, sier arrangementssjef i Brann, Jan Tore Guntveit, til iBergen.no om det lave tilskuertallet i Europacupen. Han hadde tippet over 8000 tilskuere før kampen.

27 år gamle Vårdal som selvfølgelig var på plass mot Ventspils var også en av de 15 supporterne som fikk den tvilsomme æren av å oppleve at Brann ble sendt ut av Europa av svenske 1. divisjonslaget Åtvidaberg i Växsjö for to år siden. I fjor brukte han 30.000 kroner på å følge Brann, han regner med å bruke minst like mye i 2008-sesongen.

Tilbake på lørdag
- I dag dro jeg rett fra jobb til Gardermoen og videre til Bergen med fly, i morgen (tirsdag red.anm.) er det fly klokken 06.10 for å rekke jobben. På lørdag blir det ut å fly igjen til hjemmekampen mot HamKam, sier Vårdal som har gått fast på Stadion siden 1988.

- Den eneste grunnen for å droppe en Brann-kamp er vel begravelse til en av de nærmeste. Jeg har droppet bryllup før for å si det sånn, understreker han.

Det blir lite aktuelt med egne barn med tanke på konfirmasjoner og lignende da?

- Nei, jeg har tenkt på det og. Da får de pent konfirmere seg borgerlig, det er jo på lørdager, skratter han.

Vårdal har ingen god forklaring på Europacup-syndromet i Bergen.

- Den mest innbitte fansen synes vel det er litt ekstra gøy med internasjonale kamper, men Tippeligaen er viktigst, ingen tvil om det. Man må huske at Brann bare trakk drøyt 6000 til hjemmekampen mot PSV Eindhoven (Europacupens 2. runde 1996, 2-1 hjemme på Brann Stadion red.anm.), forteller han.

Heller HamKam enn Hamburg
Nestleder i Brann Bataljonen, Morten Talhaug, liker ikke at fansen svikter når klubben trenger det som mest.

- Det er for dårlig at folk ikke kommer når laget virkelig trenger støtte som nå, sier han til iBergen.no.

Hva er grunnen til at bergensere heller vil se HamKam og Bodø/Glimt istedenfor internasjonale lag?

- Det er egentlig ganske utrolig at et mindre godt norsk lag kan trekke flere folk enn for eksempel Hamburg som har flere store stjerner, understreker han og tenker på høstkampen i oktober fjor da det tyske storlaget bare trakk 13.000 tilskuere til Stadion i Uefa-cupen (0-1 til Hamburg.)

Må ha storlag
Strålende sol og ferieavvikling må nok også ta litt av skylden for det glisne oppmøtet mot Ventspils.

- Folk er nok litt i feriemodus ennå, sier han mens Bataljonen-leder Frode Hellebø skyter inn at mange bergensere er opptatt med Norway Cup denne uken.

Talhaug tror Brann må trekke et skikkelig storlag i en eventuell 3. kvalifiseringsrunde dersom Brann Stadion skal fylles i Europacupsammenheng.

- Det kommer litt an på hvem de trekker, men får de et storlag bør det bli fullt, sier Talhaug som selvfølgelig var på plass i solsteiken på Brann Stadion tirsdag.

Les flere nyheter på iBergen.no.