*Nettavisen* Sport.

Bruker Brann som springbrett

Nysignerte Armann Bjørnsson er sulten på å komme til Europa. Han håper Brann kan være utstillingsvinduet.

Islendingen signerte for Brann i går, og gleder seg til å komme til Bergen. Selv om han understreker at han vil ha full fokus på å prestere for rødtrøyene når han kommer til Bergen, er det en stor liga i Europa som er drømmen.

Drømmer om Europa
- Nå er jeg svært fornøyd med å ha kommet til Brann og har tankene først og fremst der når jeg er i Bergen. Men det er klart jeg drømmer om Europa og har fått med meg at andre spillere har blitt solgt fra Brann. Å være proff i en av de store ligaene er en drøm jeg har, og Brann kan være springbrettet ut. Men vi får se hva som skjer, sier Bjørnsson til iBergen.no.

Hvilken liga han foretrekker ønsker han ikke å si stort om.

- Jeg har en drøm, men den vil jeg ikke røpe. Jeg ønsker en gang å spille i en stor europeisk liga, sier Bjørnsson og koster på seg en latter gjennom telefonen fra Island til iBergen.no.

Ikke tenkt på posisjon
Om Bjørnsson vil ut i det store Europa som spiss eller midtstopper har han ingen klar formening om, men islendingen føler at han har utviklet seg mye etter å ha blitt omskolert fra spiss til midtstopper.

- Hva jeg skal spille hvis jeg en gang får sjansen i Europa har jeg ikke tenkt på. Nå fokuserer jeg på at den fine utviklingen jeg har hatt som midtstopper fortsetter. Jeg bestemte meg i vinter for å prøve meg som midtstopper, og så langt føler jeg det har gått veldig bra. Så får vi se hva fremtiden bringer, sier Bjørnsson.

- Brann attraktiv
Etter å ha vært i Brann i 2002, var det ikke vanskelig å bestemme seg da muligheten igjen bød seg.

- Brann er en stor, attraktiv og kjent klubb. I tillegg fikk jeg en god avtale, så det var ikke vanskelig å si ja. Det skal bli veldig kjekt å se fansen igjen, påpeker Bjørnsson.

I løpet av de siste årene har Brann solgt Seyi Olofinjana til Wolverhampton, Paul Scharner til Wigan og Christian Kalvenes til Dundee United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.