Gå til sidens hovedinnhold

Bruker trolig 130 millioner på OL-søknaden

Onsdag er det søknaden om statsgarantien som skal behandles i bystyret. Dersom flertallet går inn for å gå videre med OL-planene, må det også bevilges ekstra penger for å forme den søknaden som skal leveres.

Det ble bevilget 50 millioner kroner i bystyret i fjor, da OL-festen startet forsiktig blant et flertall av Oslos politikere, men det er beregnet at søknaden kommer på 130 millioner kroner.

– Det er historisk hvor samlet vi i idretten er i spørsmålet om OL. Alle vil at vi skal gå inn for å søke OL til Oslo i 2022. Dermed er det også full enighet om å gå inn for å søke statsgaranti til disse lekene, sa idrettspresident Børre Rognlien til NTB etter ledermøtet i Sandefjord sist helg.

Da saken om et mulig OL i Oslo og Norge i 2022 ble behandlet, var det ingen som stemte imot. Idretts-Norge vil ha OL.

Alt tyder på at Oslos politikere følger etter.

14. august
Allerede 14. august skal søknaden om statsgaranti overleveres kulturminister Hadia Tajik (Ap). Oslo, og de som jobber med OL i kommunene, har dermed ikke mer enn tiden av veien for å få klargjort søknaden som staten skal kvalitetskontrollere ved hjelp av eksterne tallknusere.

Men det er verken politikerne eller idrettslederne som til sjuende og sist avgjør om Oslo blir blant OL-søkerne i 2022 eller ikke. Saken skal legges ut for folkeavstemning blant Oslos innbyggere, så samtidig med stortingsvalget i september, kommer også Oslos borgere til å avgjøre OL-sakens skjebne.

Idretten har sagt sitt. Oslo har lagt fram et OL-prospekt som har høstet mange godord. Bortsett fra at staten ikke har sagt sitt ennå, er det stor enighet om Rognliens finansieringsmodell, som går ut på at idretten betaler 11 prosent av gildet, kommunene som er involvert 22 prosent, mens staten skal ta resten av regningen.

Stort flertall
52 av representantene i bystyret i Oslo stemte for OL da saken ble behandlet for ganske nøyaktig et år siden. Det var bare sju av representantene som stemte mot.

Trolig kommer det til å bli massivt flertall for å gå videre med OL-søknaden også i denne behandlingsrunden.

Mye tyder på at argumentene i bystyret kommer til å bli de samme som sist. Motstanderne mener OL er gøy, men at det blir for dyrt, mens tilhengerne mener at byen trenger OL-festen og, ikke minst, de anleggene og den infrastrukturen som følger med.

Bystyret i Oslo skal behandle saken om å søke statsgaranti på sitt møte onsdag. Det er ikke ventet noen dramatikk i forbindelse med saksbehandlingen. Alt tyder på at innstillingen fra byrådet blir fulgt og at søknaden om statsstøtte til et OL og Paralympics i 2022 blir sendt innen fristen 14. august. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken