«Belgia kan være manges idé om 'det neste store' i europeisk fotball, men det er Norges unggutter som bruser med fjærene.»

Slik innleder Sky Sports en lang artikkel om norsk juniorfotball, der avisens journalist Adam Bate har tatt en lang prat med U21-trener Per Joar Hansen for å forstå hvorfor det norske U21-landslaget kunne ta seg til EM - i selskap med Russland, England, Italia, Nederland, Tyskland, Spania, Italia og Israel.

- En utrolig seier
Under tittelen «Northern lights» skriver journalisten om et norsk U21-landslag som har imponert mange etter at Frankrike ble slått 5-3 i den avgjørende play off-kampen på Marienlyst tidligere denne måneden.

Norge vant som kjent 5-4 sammenlagt, og kvalifiserte seg til EM i Israel neste sommer.

«Per Joar 'Perry' Hansens norske lag eliminerte et høytflygende fransk lag på en dramatisk måte, da de snudde ettmålstapet fra første kamp med en utrolig 5-3-seier i Drammen,» skriver Sky Sports, og fortsetter:

«Med et U19-lag som også slo Nederland denne måneden, ser fremtiden lys ut for norsk fotball.»

I intervjuet med Sky Sports avslører U21-trener Per Joar Hansen at han måtte ty til harde ord for å få ungguttene til å stå fram som et godt fotballag.

Brukte «hårføneren»
- For et år siden var vi ingenting i den norske pressens øyne. Vi tapte 3-0 for Skottland i august 2011 før kvalifiseringen startet, og ingen trodde på oss, forklarer U21-treneren.

- Etter den kampen leverte jeg det du kan kalle en «hårføner» i garderoben. Og vi bestemte oss for å stå sammen og gjøre noe med denne generasjonen, fortsetter «Perry».

«Hårføneren» er som kjent et uttrykk brukt om sir Alex Fergusons utblåsninger i Manchester United-garderoben.

Per Joar Hansen forklarer at den økonomiske krisen i norsk fotball har gjort godt for de unge spillerne, som har fått sjansen til å spille for norske tippeligalag.

Han lover at de aldersbestemte lagene ikke blir noe dårligere i årene som kommer.

- Vi står ikke tilbake for noe lag i Europa, og vi har tro på oss selv, forsikrer han.

Utelukker ikke A-landslaget
U21-treneren snakker også om sine egne ambisjoner i Sky Sports-intervjuet.

På spørsmål om han ser seg selv som A-landslagssjef om noen år, utelukker ikke Per Joar Hansen den muligheten.

- Som trener har du alltid ambisjoner. Jeg elsker jobben min og gruppen som jeg jobber med, men i fotball vet du aldri hva som skjer i fremtiden, svarer han.

- Min ambisjon er å gjøre en best mulig jobb der jeg er, og i fremtiden har jeg ambisjoner om å dra ut i Europa og trene et europeisk lag. Jeg har vært i Skandinavia i mange år. For fremtiden håper jeg at jeg kanskje kan trene et lag i en europeisk liga. Det er målet mitt, konstaterer U21-treneren.