RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte hodet - endelig

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): Karim Essediri har ikke headet ballen i mål på sju år. Men Bodø/Glimt fikk merke at han ikke har glemt gamle kunster.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte her

TROMSØ - BODØ/GLIMT 2-0: Kanskje var det ingen overraskelse at Tromsø skulle beseire Bodø/Glimt, og kanskje ingen bombe at Karim Essediri skulle score mål. Men at Essediri skulle score på heading har ikke skjedd på sju år.

- Jeg har ikke scoret med hodet siden jeg spilte på fotballakademiet i Paris. Da var jeg 18 år. Men dette var ordentlig artig, og jeg gjør det gjerne flere ganger, gliser fransk-tunisieren, som i morgen forlater Tromsø for en periode - på landslagsoppdrag for Tunisia.

Selvtillit
- Jeg gleder meg virkelig til å spille landskamp, og tror ikke jeg kunne fått noen bedre oppladning enn denne kampen, sier Essediri til TV2 Nettavisen.

Med både finter og løpsdueller herjet han tidvis med det laget han var utleid til i 2002-sesongen.

- Jeg føler meg i virkelig god form. Selvtillit betyr veldig mye i fotball. Det preges både jeg og resten av laget av for tiden, mener Essediri, som mot Bodø/Glimt scoret sitt tredje seriemål for sesongen.

Det blir garantert flere. For i garderoben på Alfheim snakkes det om selvtillit og nye utviklingsmål - og ikke så mye som man skulle tro om savnet av toppscoreren Morten Gamst Pedersen.

Ydmyk erstatter
- Jeg ville lyve om jeg påsto at jeg ikke skulle beholdt Morten i laget. Men at Morten har reist, betyr ikke at vi ikke kan spille bra fotball likevel, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo, som kastet Hans Åge Yndestad (24) rett inn på laget som erstatter.

Og Yndestad «leverte varene» - både gjennom positivt spill og to målgivende pasninger.

- Det skal ryggrad til å overta som venstreving etter en så stor profil som Gamst-en, men Hans Åge besto eksamen med glans, mener Høgmo.

Bare for å ha nevnt det: Yndestad er den utespilleren til Tromsø som hittil i sesongen har fått minst spilletid ¿

- Har du selv følt presset før kampen?

- Nei, jeg har forsøkt å distansere meg fra den store ståheien, sier Yndestad selv, men innrømmer at han var i overkant nervøs i åpningsminuttene.

Senere gikk det bedre.

- Jeg synes ikke det gikk så aller verst, og håper å få spille mer. Men det er mye jeg både kan og bør forbedre. Jeg bør bli «mer venn med kula» enn jeg var i dag, sier han.

Og om noen av publikummerne på Alfheim skulle bli overrasket over hvor godt Yndestad besto eksamen som Gamst-erstatter, så gjør i alle fall trenerteamet i Tromsø sitt beste for å gi inntrykk av å ikke være overrasket.

- Vi har hele tiden visst hva Hans Åge er god for, sier assistenttrener Otto Ulseth høyrøstet, før han noe mer dempet legger til:

- Men vi hadde vel ikke kunne kreve at han skulle levere allerede i sin første kamp¿

Flere vil ut
Med Morten Gamst Pedersen på plass i Blackburn, er det flere TIL-spillere som tydelig signaliserer interesse for utlandet fremfor Ishavsbyen. Først i rekken står Miika Koppinen og Lars Iver Strand. Det bekymrer ikke Per-Mathias Høgmo.

- Nei, jeg synes det er flott at vi har spillere med ambisjoner, som ønsker å spille på et så høyt nivå som mulig.

- Du er ikke bekymret for å miste dem?

- Nei, det er jeg ikke. Vi har noen flotte eksempler å vise til. Se på Morten Gamst Pedersen - og for så vidt Hans Åge Yndestad: Med tålmodighet og målbevisst jobbing, så kan man oppnå målene sine. Man oppnår ingenting med bare prat, sier han.

Gul nedtur
Bodø/Glimt på sin side oppnådde fint lite med sin tur til Tromsø. Null poeng, null scoringer, null målsjanser - og første serietap i høstsesongen.

- Tromsø var bedre enn oss i dag, og vinner fortjent. Likevel er jeg veldig skuffet over at det er på dødball vi slipper inn målene. Det virker på meg fryktelig unødvendig, sier Glimt-trener Øystein Gåre.

Det var likevel nokså typisk for kampen at målene skulle komme på dødball - i en kamp som ikke var spesielt rik på målsjanser, men desto mer innsats og dueller. 38 frispark sier sitt, sannsynligvis de fleste skapt i de utallige duellene mellom Runar Berg og Bjørn Johansen - som ble belønnet med hvert sitt gule kort.

- Det var en god fight, og en kamp der det laget som scorer det først målet ofte vinner. Det var mange tøffe tak, men ikke noe stygt spill, oppsummerer Runar Berg, og understreker at han absolutt ikke har noe imot Bjørn Johansen.

De følelsene er gjensidig - selv etter en ”kamp i kampen” som det luktet svidd av.

- Runar spiller alltid tøft; helt på grensen. Det er stilen hans; han må ha et temperament i spillet sitt for å spille opp mot sitt beste, mener Johansen - som saktens kunne koste på seg å skryte av rivalen sin etter en seier.

Diskuterer Tromsø - Bodø/Glimt her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere