Den meksikanske bokseren Antonio Margarito er utestengt fra bokseringen i et år etter å ha blitt avslørt for bruk av et sementlignende stoff i boksehanskene, melder Aftonbladet .

Da han i slutten av januar skulle forsvare WBA-beltet i weltervektklassen i den høyprofilerte kampen mot Shane Mosley, gikk det meste galt.

Lot kampen gå
Da Margaritos trener tok hanskene på Margarito før kampen, ble det oppdaget at det også ble puttet et innlegg laget av en hard substans i hanskene. De skulle gjøre at Margarito fikk enda hardere slag.

Bokseinspektørene fikk fjernet substansen og lot kampen gå sin gang. Der tapte Margarito i niende runde på teknisk knockout.

Skyldte på treneren
Men Margaritos største tap kom nok tirsdag denne uken da en kommisjon dømte både ham og treneren til utestengelse i et år.

Under høringen ble Margarito spurt av advokaten sin om han måtte jukse for å vinne, og om han trengte ”litt sement i nevene”.

Margarito hevdet sin uskyld og mente sammen med treneren at det kun var treneren som visste at hanskene inneholdt det sementlignende stoffet.

- Dømt fordi han er meksikansk
- Hvis ikke gutten hadde vært meksikansk ville han ikke blitt utestengt, hevdet Margaritos promotor Bob Arum i følge LA Times .

Også Arum la skylden på treneren.

- Treneren gjør en feil og så må bokseren som ikke har noen skyld ta konsekvensene, hva er det for noe tull, spurte Arum.

Han fikk delvis støtte av Margaritos motstander, Shane Mosley.

- Treneren var den som la stoffet i boksehanskene, som kjente reglene og som skulle vite bedre. Margarito burde kanskje ikke vært straffet like hardt som treneren, mente den nybakte weltervektmesteren.

Men dommeren oppfordret kommisjonen til å holde Margarito ansvarlig.

- Disse innleggene hadde til hensikt å bli brukt i en tittelkamp og straffen burde være utestenging, sa Karen Chappelle.