Gå til sidens hovedinnhold

Brun Kjeldaas' kjæreste med OLs første homoprotest

Viste fram vott med regnbuefargene.

I forkant av Sotsji-OL har Russland fått masse kjeft fra forskjellige hold på grunn av sitt snevre syn på homoseksualitet.

Nasjons anti-homolover har ført til en protester fra en rekke ulike hold.

Det er også ventet at det vil komme protester i løpet av mesterskapet og allerede torsdag kom den første lille antydningen til protest.

Den var det nederlandske Cheryl Maas som sto for. Maas er best kjent i Norge for å gift med den tidligere norske snowboarderen Stine Brun Kjeldaas.

Nylig ble det kjent at de to venter sitt andre barn sammen.

Maas er også én av seks åpent homofile utøvere som deltar under lekene i Sotsji og markerte dette under slopestylekonkurransen i OL-byen torsdag.

Etter å ha fullført sin runde kjørte hun opp til et kamera og viste fram en vott med regnbuefargene - fargene er de homofiles symbol, melder nettstedet Pink News.

Dette blir trolig ikke siste gang at vi får se et lignende stunt under disse lekene.

Kvalifiseringen i slopestyle var den første øvelsen som ble avholdt under Sotsji-OL og det er første gang på 30 år at en øvelse blir avholdt før åpningsseremonien.

Maas vil være tilbake i løypen lørdag der hun på ny vil prøve å kvalifisere seg til finalen i konkurransen.

Den nederlandske jenta endte nemlig opp som nummer ni i kvalifiseringsheatet torsdag, én plass bak Norges Silje Norendal. Totalt elleve konkurrerte i heatet.

HTML EMBED
HTML EMBED

Kommentarer til denne saken