I forkant av Manchester-derbyet lørdag stilte Bruno Fernandes opp til intervju med Sky Sports.

Der ble ikke overraskende Ole Gunnar Solskjær et samtaletema etter klubbens svake prestasjoner den siste tiden.

- Det er normalt at folk blir opprørt fordi resultatene ikke kommer, men det er for lett å klandre kun sjefen. Det er vi som går ut på banen, vi burde gjøre det bedre, sier Fernandes.

Les også: Nærmer seg Barcelona-jobben. Ekspert advarer: - Det betyr ingenting

- Fortjener mer anerkjennelse

Store deler av kritikken som har vært rettet mot Solskjær har handlet om hans taktiske egenskaper, men Fernandes er uansett tydelig på at lagets utvikling under nordmannens ledelse er undervurdert.

- Vi kan si at systemet ikke er bra nok, men vi spilte 4-2-3-1 i tre år. Vi har kommet til noen finaler. Vi vant ikke finalene, det er jeg klar over, men vi kom på andreplass forrige sesong og ingen forventet at vi skulle få en så god sesong som vi fikk. Det var ikke så bra som vi ønsket, men totalt sett var det en god sesong etter det alle tenkte, sier han.

- Hvis vi ikke hadde mistet de poengene i januar, februar, så kunne vi vært mye nærmere City. Det har vært en stor utvikling i laget, en stor utvikling i klubben siden han kom og jeg synes han fortjener anerkjennelse, sier Fernandes.

Les også: Mener United-stjernen har gjort en tabbe

Og sammen med Solskjær, mener Fernandes at også spillerne burde klare å levere bedre prestasjoner.

- Jeg tror han er kapabel til å gjøre mer og at vi som lag er kapabel til å gjøre mer. Det avhenger ikke bare av treneren. Vi må prøve å hjelpe ham, fordi han prøver å hjelpe oss.

- Det er ikke bare trenerens feil

Fernandes peker først og fremst på at de må forbedre seg på hjemmebane, der han mener laget har langt mer å gå på.

- Ser vi på forrige sesong på dette tidspunktet, så har vi mer poeng nå enn i fjor, så det er ikke så ille. Det er ikke hva vi ønsker, selvfølgelig, og vi har mistet poeng mot Everton, Aston Villa og Liverpool på hjemmebane.

- Forrige sesong var det et problem på hjemmebane. Vi startet denne sesongen ganske bra hjemme mot Leeds og Newcastle, det samme i Champions League. Men vi mister fortsatt for mange poeng hjemme, og det vet vi. Det er ikke bare trenerens feil.

Les også: Solbakken hylles i Italia etter drømmemålet mot Roma

Lørdag er det byrival City som kommer på besøk på Old Trafford.

- Det er en kamp hvor et enkelt øyeblikk kan avgjøre. Man kan forberede seg så mye man vil, men enkeltspilleren må gjøre noe spesielt i en slik kamp. For vårt lag, Citys lag. Én spiller som gjør én god ting kan avgjøre disse kampene.

- For oss vil det handle om å holde oss til planen, forsvare oss bra. Å ikke slippe inn mål blir det viktigste, fordi vi vet at vi har mål i laget og spillere som kan score. Hvis vi ikke slipper inn, så kommer vi til å score på et tidspunkt.