*Nettavisen* Sport.

Brutal bråstopp for Danmark

Foto: Morten Rakke / SCANPIX

Danmarks EM- og OL-mestere fikk en brutal bråstopp i håndball-VM søndag. Kampen de måtte vinne endte med 29-19 til Ungarn.

07.12.03 22:34

Etter det klare tapet for Slovenia lørdag måtte Danmark slå Ungarn for å gå til mellomrunden, men det skadereduserte laget var ikke i nærheten av å greie det. Ansporet av et entusiastisk publikum kjørte Ungarn regelrett over danskene.

Ved pause sto det 14-8, og midt i 2. omgang ledet ungarerne med ti mål. Mer ble det ikke, men det var ille nok for Jan Pytlick og hans elever.

Eneste trøst for danskene er at OL-billetten ble sikret med seieren i EM i fjor. Danskenes forlis betyr også at Norge må ende blant de fem beste europeiske lag i VM for å bli OL-klar.

Karin Mortensen og Lene Rantala spilte brukbart i målet søndag, men det danske forsvarsspillet var rett og slett for dårlig. Når laget i tillegg brente en rekke store sjanser ved dårlige skudd og/eller redninger av keeper Katalin Palinger, kunne det ikke gå bra for danskene.

Det allerede skaderammede danske laget ble ytterligere svekket da venstreback Rikke Skov måtte stå over etter overtråkket mot Slovenia lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.