Gå til sidens hovedinnhold

Brutal sannhet for Aksel

Aksel Lund Svindal ble lettere sjokkert da han kom i mål og så resultattavla.

ÅRE (Nettavisen): Der lyste det nemlig en skuffende 13. plass mot nordmannen.

Med Bjarne Solbakken tidlige startnummer i bakhånd, fikk Aksel Lund Svindal all nødvendig info før sin VM-åpningen i super G. Det kalde været gjorde snøen trå og treg, slik at Kjeller-guttens sjanse lå i å legge inn større risiko underveis.

FØRSTE MÅNED GRATIS: Få nyhetsvarsel på mobil - send NYHET til 1984

Han bekrefter at han mottok informasjonen fra Solbakken før start, men maktet likevel ikke å blande seg inn i medaljekampen fra startnummer 28. Men det skjønte han først da han så opp på lystavlen.

- Brutalt. Dette var ikke det jeg hadde håpet på. Jeg synes selv at det gikk greit, men dere ser hvor feil jeg kan ta, medgir han overfor pressekorpset om sannhetens øyeblikk.

- I dag fikk jeg ikke noe forvarsel underveis, men jeg er vant til at det er spennende å se opp mot tavla. Jeg fikk beskjeden fra Bjarne, og forsøkte å kjøre tight i svingene. Men jeg burde nok presset enda mer på.

Italiensk bombe
Selv om resultatlista var rekordjevn, viste den nesten sekundet opp til overraskelsesmannen Patrick Staudacher. Fra startnummer tolv kjørte 26-åringen ned til karrierens første gull i sitt første VM noen sinne.

- Det er en drøm, en uforglemmelig dag, sa han til Rai Uno etter løpet.

På plassene bak fulgte Fritz Strobl (startnummer 20) og Bruno Kernen (17). Mens forhåndsfavorittene Lund Svindal, Peter Fill, Hermann Maier, Bode Miller og Erik Guay alle plasserte seg mellom 7. og 24. plass.

- Var det en fordel å starte tidlig i dag?

- Jeg er ikke så sikker på det. Jeg synes forholdene var bra, og er skuffet over at jeg ikke presterte bedre. En 13. plass er ikke noe å samle på, medgir Lund Svindal overfor Nettavisen.

Misfornøyd Miller
Lund Svindal snakket med Bode Miller etter løpet, og amerikaneren var helt klar i tale om starttidspunktet.

- Han mente det ikke var noen fordel å starte helt bak i dag, men selv gjorde han et par feil og da, sier Lund Svindal om kompisen som endte på 24. plass.

De øvrige norske maktet heller ikke å sette sitt preg på løpet i dag. Bjarne Solbakken endte på en 19. plass, mens Lars Elton Myhre ble nummer 35.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis