BODØ/GLIMT - ODD 3-2: TV 2s fotballekspert Jahn Ivar «Mini» Jacobsen er glad for at hans tidligere klubb er tilbake i landets øverste divisjon, men han spår en tøff sesong for lagets nye trener Kåre Ingebrigsten.

- «Bruttern» får seg ei utfordring der. Det spørs i første rekke hvor mye penger som er tilgjengelige. Laget trenger to-tre klassespillere, sier «Mini» til Nettavisen.

Må erstatte Hoftun
Han ser det som mest prekært å få en erstatter for Erik Hoftun, som forsvinner til trenerteamet i Rosenborg.

- De må ha en stopper, for Hoftun forsvinner jo, og så bør de ha en midtbanespiller. De er litt trege de som spiller der i dag, mener «Mini».

Som nordlending mener han også at Glimt i første rekke bør bestå av nordlendinger.

Les også: - Gratulerer Bodø!

- Det er lettere å få dem til å trives i sludd og regn, flirer han.

Han tror det nye seriesystemet neste sesong kan berge klubben fra nedrykk. Tippeligaen skal utvides til 16 lag i 2009, og dermed rykker ingen lag rett ned neste sesong, men laget som ender sist spiller kvalifisering.

Kan berges av nytt system
- Hadde det vært vanlig nedrykk så tror jeg kanskje laget hadde hatt best av ett år til i 1. divisjon, men med det nye systemet så har de en bra mulighet, mener den tidligere Lerkendal-favoritten.

Han er derimot ikke overrasket over at Glimt klarte å slå Odd.

- Nei, det er jeg ikke. Det er et Odd-lag som har slitt i serien i år, mot et Glimt som har gjort det bra, bortsett fra de siste tre kampene i serien. Men det er klart at jeg følte meg ikke trygg på at de skulle klare det selv etter 1-0 i Skien, sier «Mini» og trekker spesielt fram Trond Olsen fra dagens kamp.

Se høydepunkter fra Glimts jubelkamp her:

197044