Gå til sidens hovedinnhold

Bruyneel: - Spør UCI!

Men hva heter egentlig stjernemannskapet neste år? Svaret får du her!

Johan Bruyneel har nok en gang satt seg i posisjon de fleste misunner ham.

Årets Team RadioShack-laget, som ble styrt av belgieren selv, hadde en flott sesong - spesielt vårparten. Neste år han har plukket ut de han mener er sterkest, og fylt på med en rekke ryttere fra Leopard-Trek.

Team RadioShack og Leopard-Trek har, som mange ganger nevnt på procycling.no, fusjonert og toppet (naturligvis) UCIs ranking foran 2012-utvelgelsen av world tour-plassene.

Men hva heter egentlig laget?

Alle lagets pressemeldinger figurerer med RadioShack-Nissan-Trek. Det samme lagnavnet brukte også arrangøren av Santos Tour down Under da de presenterte laglisten foran World Tour-åpningen i januar.

Avvist av UCI
Da velonation.com kontaktet UCIs (det internasjonale sykkelforbundet) ekspert på dette området, Javier Barrio, var beskjeden klar.

- Vi har ikke publisert listen over 2012-lagene og deres mannskap på våres hjemmeside ennå; dette vil bli gjort innen en uke. Men jeg kan fortelle at når vi gjør det, så vil dere se RadioShack-Nissan som det offisielle navnet.

- Det er sant at laget forespurte om RadioShack-Nissan-Trek-navnet, men det ble avvist.

Barrio viser til artikkel 2.15.050 i UCIs regler, som kun åpner for to sponsornavn i lagnavnet. Men UCI kan ikke nekte Johan Bruyneel å bruke RadioShack-Nissan-Trek i pressemeldingene.

- Vi snakker om det offisielle navnet. Vi vil ikke nekte laget fra å bruke andre navn i deres kommunikasjon eller markedsføring. Men i UCI-arrangementer, må lage være kjent som RadioShack – Nissan.

- Det er RS-N-T
Han understreker samtidig at arrangøren av Santos Tour Down Under kan unnskyldes, rett og slett fordi UCI ikke har publisert den endelige laglisten.

Journalist hos Pezcyclingnews, Alastair Hamilton, intervjuet Johan Bruyneel tidligere denne uken og var inne på temaet. Intervjuet er ikke publisert ennå, men journalisten har gitt denne smakebiten på twitter:

AH (Alastair Hamilton): - Hva med lagnavnet?

JB (Johan Bruyneel): - Leser du pressemeldinger? Det er RS-N-T (RadioShack-Nissan-Trek).

AH: - Hva med UCI?

JB: - Spør UCI!

Lurer på hvilke ryttere som sykler for RadioShack-Nissan eller RadioShack-Nissan-Treks neste sesong. Sjekk her!

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken