Gå til sidens hovedinnhold

Bruyneel står over touren

- Belastningen ville blitt for stor, sier sportsdirektøren.

Johan Bruyneel har fulgt Tour de France fra følgebil siden 1999.

Da vant han det franske treukersrittet med Lance Armstrong og US Postal. Det var amerikanerens første av syv strake seirer i touren.

I år kommer ikke Bruyneel til Tour de France. Det offentliggjorde RadioShack-Nissan-manageren på sin egen hjemmeside fredag.

- Jeg er lei meg for at jeg for første gang på mange år ikke vil være til stede under Tour de France. Historien om touren skal være resultatene og spenningen omkring vår sport. Jeg ønsker å være der, men med tanke på USADAs beskyldninger ville belastningen blitt for stor for laget, alle som deltar, og som støtter touren, skriver Bruyneel.

Bruyneel: - Grunnløse anklager
Belgieren er som kjent en av fem personer fra støtteapparatet til det gamle US Postal Service-laget som er mål for det amerikanske antidopingbyråets sak mot den tidligere sykkelkongen og hans nærmeste medarbeidere.

Les også: Armstrong-sjef forferdet over dopingsak

- Beslutningen er tatt i samråd med lagets sponsorer og øverste ledelse. Det er skuffende at de siste og grunnløse anklagene (fra USADA) har resultert i dette. Jeg vil bevise min uskyld og komme meg videre så fort det lar seg gjøre og legge dette bak meg en gang for alle.

- Jeg har stor tro på de som vil lede laget vårt under Tour de France og jeg gleder meg til å se rytternes prestasjoner i juli. Jeg ønsker sportsdirektørene, rytterne og støtteapparatet lykke til, avslutter belgieren.

Les anklagene mot Johan Bruyneel her (ekstern lenke)!

Armstrong og Contador
USADA har også tatt ut dopingtiltale mot Lance Armstrong. Den sjudoble Tour de France-vinneren er utestengt fra all idrett. Les mer om det her!

Johan Bruyneel har også ledet Alberto Contador til to Tour de France-triumfer (2007 og 2009). Det er med andre ord en meritert leder som ikke kommer til Tour de France-starten i Liège (Belgia) 30. juni.

PS! Lance Armstrongs advokat sendte fredag et elleve sider langt brev til USAs antidopingbyrå hvor han ber om at anklagene om brudd på antidopingbestemmelsene frafalles. Det skriver Washington Post fredag. Ifølge advokaten Robert Luskin har ikke USADA tilstrekkelige bevis som støtter anklagene om at Armstrong har brutt regelverket. Her kan du lese brevet!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken