Gå til sidens hovedinnhold

Bruyneels danske hevn

Jakob Fuglsang har fått en nedslående beskjed av sitt nåværende lag.

Danskenes stjernerytter Jakob Fuglsang har de siste ukene blitt vraket til Tour de France, forhandlet med Bjarne Riis' Saxo Bank-lag, samt kritisert sitt eget lag, RadioShack-Nissan.

Det har tilsynelatende ikke falt helt i smak hos Johan Bruyneel, som selv er kjent for å være nådeløs mot sine ryttere i pressen.

Mandag kveld fikk Jakob Fuglsang den nedslående beskjeden av sjefen:

27-åringen kan bare glemme Spania rundt og resten av rittene som er på world tour-kalenderen resten av sesongen.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Han (Bruyneel) vil ganske enkelt ikke gi meg sjansen til å skaffe (world tour-) poeng resten av året. Jeg spurte ham direkte om det også betyr at jeg ikke skal kjøre Spania rundt, og det bekreftet han, sier Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet.

Fuglsang: - Sørgelig
Det betyr naturligvis at dansken er ferdig RadioShack-Nissan-laget når kontrakten hans går ut etter denne sesongen.

World tour-nekten betyr samtidig at markedsverdien til Fuglsang reduseres. Rytterne tar som kjent med seg alle poengene de sykler inn til sitt nye lag. Det er en kjent sak at de rytterne som har mange poeng også får betalt deretter.

Bruyneels siste påfunn får også konsekvenser for Saxo Bank-Tinkoff Bank og Bjarne Riis hvis Fulgsang velger å signere for dem. Det danske laget ligger nederst på UCIs ranking og trenger sårt poeng foran neste sesong.

Les også: Sykkelstjerne forhandler med Bjarne Riis

- Det er sørgelig at RadioShack tenker mer på poengene enn resultater.

- Gode resultater i world tour-ritt er viktig for laget og world tour-poeng er i høyeste grad viktig for meg, for de er med å bevare min markedsverdi. Jeg er skuffet over at jeg blir straffet på denne måten, forteller Fuglsang.

Kritiserte Bruyneel og RadioShack
Nå får altså dansken betale for at han blir sitert på blant annet følgende i danske medier: «Man skal ikke være et geni for å regne ut at laget ikke fungerer som det skal».

- I etterpåklokskapens lys hadde det vært smart å ikke kommentere min situasjon. Man bør ha lov til å si sin mening uten at det får sportslige konsekvenser, sier Fuglsang.

Han er dog klar på at han vil fullføre kontrakten med RadioShack-Nissan.

- Jeg vil fortsette i laget ut kontraktstiden. Nå skal jeg bare gjøre det så godt jeg kan i de løpene jeg får kjøre, avslutter 27-åringen.

Da Fuglsang ble vraket til Tour de France ble han satt opp til å kjøre world tour-rittet Polen rundt. Nå har han blitt bedt om å gjøre seg klar til Østerrike rundt, nivået under world touren, førstkommende søndag.

PS! Jakob Fulgsangs sesong hittil har vært noe skuffende. En kneskade satt han ut av Giro d`Italia og dansken har faktisk ikke syklet inn et eneste world tour-poeng denne våren. Den siste måneden har han riktignok vunnet Tour de Luxembourg og det danske tempomesterskapet.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken