Gå til sidens hovedinnhold

Bryant stoppet «giant»

NBA-stjernene lekte seg til seier mot Kinas nasjonalhelt.

USA-KINA 101-70

BEIJING (Nettavisen): USA har tatt veien til lekene med hele drømmelaget intakt og med støtte fra president George W. Bush på tribunen.

Ettersom Kina og flaggbærer Yao Ming sto på motsatt side var Olympic Basketball Gymnasium fylt til topps med dagdrømmende hjemmefans.

Legg til én milliard TV-seere, og du skjønner kanskje hvor stor denne kampen var.

- Jeg visste at det kom til å bli en veldig emosjonell kamp for begge lag, men spesielt for Kina ettersom de spilte hjemme. Men jeg synes vi holdt roen, sier Toronto Raptors-spiller Chris Bosh.

Gigantiske Ming
For det var dessverre ikke kvelden for det store idrettsunderet, i stedet kunne publikum sette seg tilbake og nyte basketartisteri fra aller øverste hylle.

Idrettsikonet Ming - som måler voksne 2.26 fra topp til Nike-sko - satte fyr på publikum med trepoengeren sin i åpningsminuttet.

Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), LeBron James (Cleveland Cavaliers, Dwayne Wade (Miami Heat) og Dwight Howard (Orlando Kings) har dog ikke kommet ankommet lekene for å leke.

Sistnevnte dunket virkeligheten tilbake i kineserne. Og ettersom Ming så stadig tyngre ut mellom de to kurvene, kunne stjernelaget briljere med spenst, ballbehandling og timing fra en annen verden.

- Yao spilte en flott match. Det vi prøvde å gjøre var å slite ham ut litt. Vi visste at han kom tilbake fra skade nå, så vi ville spille kjapt for å sette ham ut av spill. Til slutt klarte vi det, og vi gjorde en ganske bra jobb, sier Bosh.

Ringside Bush
Arenaen våknet til liv igjen på stillingen 29-29 mot slutten av andre periode. Så fikk NBA og hele OLs best betalte spiller nok: Bryant laget to kjappe topoengere, og USA slapp aldri kineserne tilbake i oppgjøret.

Det manglet likevel ikke på underholdning i oppgjøret. Anført av 19 år gamle - eller det er i hvert fall det Guangdong Southern Tigers-spilleren blir rapport å være - Jianghua Chen ble de langt mer profilerte NBA-stjernene tatt med på runddans ute på parketten.

Til slutt kunne president Bush ha pekt nese til kollega Hu Jintao, om han hadde ønsket det. I stedet nøyde teksaneren seg med å juble for den amerikanske 101-70-seieren.

- Vi spilte hardt og vi forsøkte ikke å showe. Men når du har en spiller på godt over to meter foran kurven, så er det måten å gjøre det på, sa coach Mike Krzyzewski på spørsmål fra salen om de godt over 20 dunkene i kampen.

Det blir garantert flere når heltente NBA-profiler skal hevne bronsen fra OL i Athen.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene