Gå til sidens hovedinnhold

Bryants helomvending

Først ville Kobe Bryant vekk fra Los Angeles Lakers. Timer senere hadde han ombestemt seg.

Kobe Bryant, Lakers' utvilsomt største stjerne, ønsket onsdag kveld å bli tradet fra klubben.

- Hvor vanskelig det enn er å komme fram til den konklusjonen, så finnes det ingen andre alternativer, sa Bryant til ESPN radio onsdag morgen. På spørsmål om det var noe Lakers kunne gjøre for å få ham til å bli, svarte Bryant:

Frustrert
- Nei, jeg vil bare at de skal gjøre det som er riktig.

Noen timer senere var tonen en annen.

Bryant, som var toneangivende da Lakers vant tre NBA-titler på rad fra 2000 til 2002, har vært frustrert på grunn av manglende suksess de siste tre sesongene. Bryant har vært i NBA i 11 år, og superstjernen er blitt stadig mer frustrert over det han oppfatter som manglende vilje i klubben til å bygge opp et nytt storlag. Særlig etter at Shaquille O'Neal ble tradet til Miami Heat i 2004, en overgang mange for øvrig mente at Bryant var skyldig i. Han skrev under en ny og lukrativ sjuårsavtale dagen etter at O'Neal forsvant.

En telefonsamtale med trener Phil Jackson fikk Bryant til å forandre mening.

- Jeg ønsker å bli her. Dette er laget mitt. Jeg håper de kan gjøre noe, fordi jeg ønsker ikke å dra noen andre steder, sa Bryant til radiostasjonen KLAC senere onsdag.

Lakers-eier Jerry Buss sa følgende etter medieoppslagene:

Bygger laget rundt Bryant
- Kobe har ikke fortalt oss direkte at han ønsker å bli tradet. Vi har gjort det veldig klart at vi bygger laget vårt rundt Kobe, og vi ønsker at han blir i klubben resten av karrieren. Vi skal snakke med Kobe, og før vi har gjort det, ønsker vi ikke å kommentere dette, sa Buss i en pressemelding.

Lakers kvalifiserte seg ikke til sluttspillet den første sesongen uten Shaquille O'Neal, og er blitt slått ut i første runde av sluttspillet de to siste årene.

Bryant har fire år igjen av sine kontrakt med Lakers.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen