Gå til sidens hovedinnhold

Brynäs neste for Holøs?

Den svenske eliteserieklubben Brynäs ser ut til å bli neste stoppested for ishockeyproffen Jonas Holøs.

Ifølge Aftonbladet skal nordmannen være nær ved å skrive under en kontrakt med klubben. Holøs bekrefter overfor avisa at han har hatt samtaler med Brynäs-ledelsen, men er ellers ordknapp.

– Brynäs er en bra klubb, sier han hemmelighetsfullt.

– Jeg har snakket med dem. De har sagt at de vil ha meg. Så får vi se hva det blir til, tilføyer den 24-årige sarpingen.

Bort fra NHL
Men Brynäs er ikke den eneste svenske eliteserieklubben som har kontaktet den hjemvendte NHL-proffen. Også Frölunda, Timrå og Modo har vist interesse – og ikke minst Holøs’ tidligere klubb Färjestad.

Det var i Karlstad-klubben at karrieren til den tidligere Sparta-spilleren virkelig skjøt fart. Han hadde to suksessrike sesonger der i årene 2008-10, så gode at den amerikanske storklubben Colorado Avalanche fikk opp øynene for ham. I NHL-klubben fikk han 39 kamper forrige sesong, men på treningsleiren foran årets sesong fikk han den tunge beskjeden at han ikke lenger får plass i klubbens NHL-tropp. I stedet for å gå ned på farmerlaget i AHL, valgte han å reise hjem til Norge.

Da lå det i kortene at en retur til svensk ishockey ville være mest aktuelt, noe som altså nå blir tydelig bekreftet.

Har noe «på gang»
Hans tidligere klubb Färjestad ser imidlertid ut til å tape kampen om nordmannen, selv om han tok SM-gull med laget i 2008/09. Ifølge Aftonbladets kilder ser det ut til at Brynäs vinner denne kampen.

Der er han tiltenkt rollen som Mattias Ekholms erstatter. Det var forventet at han skulle vende hjem fra Nord-Amerika, men Ekholm debuterte nylig for NHL-klubben Nashville Predators.

– Brynäs føles som en bra klubb. Den har historie, har vært lenge i eliteserien og har vært en storklubb. Og det virker som om de har noe «på gang» nå. Men jeg kan ikke si for mye, man vet jo aldri hva det blir til, sier Holøs til Aftonbladet.

Søster i samme klubb
Avisa mener at Gävle-klubben har et ekstra ess i ermet i sine forhandlinger med nordmannen. Holøs’ søster Silje spiller nemlig i klubbens kvinnelag.

– Det er alltid fint å ha familien nære, så det påvirker positivt, innrømmer Jonas Holøs, som i løpet av de nærmeste dagene tar en beslutning om sin hockeyframtid. (ANB)

Kommentarer til denne saken