Gå til sidens hovedinnhold

Bryne fikk klubblisens

Norges fotballforbunds klagenemnd vedtok mandag ettermiddag at FK Bryne får fornyet klubblisensen.

Da Brynes søknad ble behandlet før jul, mente Klubblisensnemnda (førsteinstans) at det var fire punkter som ikke var innfridd for å få fornyet lisensen.

Men Bryne klaget vedtaket inn for Klagenemnda for klubblisens.

Fikk gjennomslag

Etter en ny vurdering av de fire punktene Bryne ikke fikk innfridd, har Klagenemda kommet frem til at klubblisensen fornyes, opplyser Norges fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

- Vi ser at Bryne kan kritiseres for en del manglende dokumentasjon frem mot behandlingen i Klubblisensnemnda. Men i og med at vi har konstatert at Bryne har gjort opp alle sine forpliktelser, og innfridd alle krav, slik de påsto de ville gjøre, mener vi dette ikke er alvorlig nok til ikke å tildele Bryne Klubblisens for 2004, sier klagenemndas leder Hans O. Kveli i pressemeldingen.

NFF opplyser om at de tar Klagenemndas beslutning til etterretning. Vedtaket betyr at Bryne beholder plassen i 1. divisjon. Jærbuene rykket ned fra Tippeligaen forrige sesong, og ble flyttet ned i 2. divisjon mens klubblisensen var under behandling.

Bærum skulle fått plassen til Bryne i 1. divisjon dersom anken ble forkastet.

- Nå får vi ro

Brynes trener Hans Olav Frette kunne slippe jubelen løs etter vedtaket om at klubben får beholde plassen i 1. divisjon.

- Dette betyr at vi får ro fremover. Jeg har hele tiden trent laget ut fra at vi skulle beholde plassen i 1. divisjon, og det er selvsagt beroligende at vi nå får fastslått at vi blir, sier en lettet Hans Olav Frette til TV 2 Nettavisen.

Han tror vedtaket betyr at klubben får ro til å jobbe best mulig sportslig fremover.

Urolige

- Vi har vært urolige, og det er klart den usikre situasjonen har preget både meg og spillerne. Vi vil ikke tilbake til Tippeligaen med det første for enhver pris, men vi vil jobbe gradvis med de spillerne vi har, og vil i første rekke etablere oss på øvre halvdel i 1. divisjon kommende sesong, sier Frette til TV 2 Nettavisen.

- Blir det en liten feiring ikveld nå som lisensen endelig er i boks?

- He, he. Først skal jeg trene Bryne, så får vi se. Men det er ikke umulig at jeg heller en liten en i glasset ikveld. Hva spillerne vil gjøre, vet jeg ikke, gliser Frette.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag