*Nettavisen* Sport.

Bryne fratatt lisensen

Foto: SCANPIX

Vålerenga fikk sin etterlengtede klubblisens, men ikke Bryne. Blir avslaget stående, spiller Bryne i 2. divisjon neste år.

08.12.03 17:31

Det går fram av en pressemelding Norges Fotballforbund har sendt ut i dag. Raufoss, Start, Strømsgodset og Vålerenga fikk alle sine søknader innvilget, mens Bryne altså fikk avslag.

Jubler
- Jeg har ikke tid til å prate med deg nå, men alle i Vålerenga er glade, jubler klubbdirektør i Vålerenga, Kjetil Siem, til TV 2 Nettavisen.

Norges Fotballforbunds klubblisensnemnd behandlet ferdig søknadene i helgen. Ett av ankepunktene mot Bryne, var økonomien.

- Hva slags kriterier hadde ikke Bryne oppfylt?

- Jeg kan ikke si noe mer konkret om det. Det må du i så fall ta med klubben direkte. Bryne har nå 14 dagers frist på seg til å anke. Men det var brudd på mer enn ett av kriteriene, sier klubblisensnemdas leder, Per Olav Helgeland, til TV 2 Nettavisen.

Ikke vanskelig
- Var det en vanskelig avgjørelse?

- Nei, egentlig ikke. Det er klare kriterier å rette seg etter. Vi måtte sikre oss at vi ikke forskjellsbehandlet noen og at vi hadde den dokumentasjonen vi trenger for å være sikre på vedtaket. Dette er selvfølgelig synd for Bryne. Vi liker jo ikke å frata dem lisensen, sier han videre.

Anker Bryne, vil den bli behandlet i NFFs Klagenemnd for Klubblisens. Blir avgjørelsen stående, blir Bryne flyttet ned til 2. divisjon. I praksis betyr det at Bærum, som var det beste av de lagene som rykket ned fra 1. divisjon i 2003, får den ledige plassen.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag