RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryne havner på etterskudd

Foto: SCANPIX
Bryne jobber på spreng for å klargjøre anken på NFFs nei til fornyet profflisens. Utfallet av saken er tidligst klart første uken i januar. I mellomtiden kommer klubben mer og mer på etterskudd i forberedelsene til neste sesong.

Utfallet av anken på Fotballforbundets avslag på lisenssøknad kan bety et være eller ikke være for den tradisjonsrike Jær-klubben. Opprettholder NFF sitt vedtak, bærer det ned i 2. divisjon for Bryne.

Det er Bryne ASA- leder Per Bergstad som har ansvaret for å sy sammen anken som skal sikre Bryne fornyet profflisens.

- Vi er i rute med å få anken klar til fristen går ut mandag. Vi bruker mye tid på klagen, for dette er selvsagt veldig viktig for klubben. Bryne hører definitivt ikke hjemme i 2. divisjon, sier Bergstad til TV 2 Nettavisen.

Vanskelig å forhandle

Bryne-lederen forteller at usikkerheten rundt lisensen vanskeliggjør forberedelsene til neste sesong. Klubben som endte sist i Tippeligaen har mistet en rekke spillere, og sliter med å knytte til seg erstattere så lenge det er usikkert om laget skal spille i 1. eller 2. divisjon.

Ni spillere har allerede forsvunnet ut stadionporten siden serieslutt. Bosman-spillerne Knut Sirevåg og Einar Braut blir med videre, mens Marcus Andreasson og Ragnvald Soma trolig pakker kofferten.

- Vi har grunnstammen i laget på plass, men det er klart det er vanskelig å forhandle med nye spillere slik situasjonen er nå, sier Bergstad, som trolig må vente til et stykke inn i det nye året før status kan gjøres opp. NFF har signalisert en avgjørelse første uken i januar.

Soma frustrert

Parallelt med anke-arbeidet jobber Bergstad med å kvittere ut salget av Ragnvald Soma til Brann. Handelen vil om den blir en realitet ikke innvirke på ankesaken til NFF, men pengene salget innbringer vil være kjærkomne for en klubb i likviditetskrise.

- Muligheten for spillersalg er allerede nevnt i lisenssøknaden vi fikk avslag på, så dette er ikke av avgjørende betydning for anken. Men det haster med å bli enig med Brann. Kanskje først og fremst for Ragnvalds del. Han begynner etter hvert å bli usikker og frustrert. Han har vært under sterkt press, særlig etter at han takket nei til naboklubben Viking til fordel for Brann, understreker Bergstad, som ikke utelukker at Soma spiller for Bryne også neste sesong.

- Dersom vi ikke blir enig med Brann er jo Ragnvald fortsatt Bryne-spiller. Både han og Marcus Andreasson kan bli å se i aksjon for Bryne neste år, presiserer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere