Gå til sidens hovedinnhold

Bryne i oppløsning

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen). Kontrastene er store i den rekordjevne bunnstriden i Tippeligaen. Mens Tromsø er svært nær fornyet kontrakt og forbereder semifinalefest på hjemmebane, er Bryne i total oppløsning.

TROMSØ - BRYNE 2-0: Verken trener Reine Almquist eller 13 av lagets spillere har avklart sitt kontraktsforhold i jærklubben, som på sin side på ingen måte har avklart sin egen kontrakt med Tippeligaen.

Laget har tapt seks kamper på rad, har ikke tatt et eneste seriepoeng siden 10. august, og falt med 0-2 for Tromsø ned til nedrykksplass for første gang siden 3. serierunde.

Kampfakta og spillerbørs

Akter å kjempe

- Jeg legger ikke skjul på at mange av oss føler usikkerhet, så lenge vi ikke vet om vi har jobb å gå til etter at siste serierunde er spilt. Men jeg tror ikke noen av oss preges av usikkerheten i kampsituasjon. Jeg vil faktisk berømme spillerne, som kjemper helhjertet på banen, sier trener Almquist.

Han var etter kampslutt på Alfheim preget av alvoret han og klubben befinner seg i, men nekter å anse slaget om overlevelse i Tippeligaen for tapt.

- Nei, vi har fortsatt mye å kjempe for - 12 mulige poeng. Tar vi 7 av dem er vi sikre med god margin, gjentok han flere ganger, som for å overbevise både seg selv og andre at regnestykket er realistisk.

- Hvordan skal Bryne ta sju poeng på fire kamper når det har blitt null poeng på de seks siste?

- For det første gjennom hardt arbeid selv. Dessuten gjennom at vi endelig får oppleve at marginene går vår vei. Det har vi ikke gjort på lenge. Vi har hatt maks uflaks, både i egne kamper og det som skjer rundt oss. Det er jo typisk for oss at Lyn sikrer seg tre poeng på overtid, mener Almquist.

Stang ut

Bryne-treneren bestrider ikke at Tromsø vant en fortjent seier, men insisterer likevel på at det var ørsmå marginer som hindret jærbuene fra å ta sitt første bortepoeng i 2003-sesongen.

- Først blir vi snytt for et soleklart straffespark da Dejan (Pavlovic) ble lagt i bakken. Og kort tid etterpå får Tromsø score et mål som soleklart skulle vært avblåst for offside. Sånn er det blitt for oss denne høsten, klaget treneren.

Neste helg venter Vålerenga hjemme, i det som blir en ”cupfinale” for Bryne. I den kampen må Almquist klare seg uten midtstopper Marek Lemsalu, som pådro seg et nytt gult kort mot Tromsø - og kanskje Roger Nilsen, som måtte hinke av Alfheim med skade 18 minutter før slutt.

- Nja. Det får vi leve med. Roger tror jeg blir klar igjen. Og så får vi jo Ragnvald Soma klar igjen til da, bemerker Almquist.

Cupstemning

Også Tromsø preges av cupstemning, men med et langt mer positivt fortegn. Allerede nå er sittetribunen utsolgt foran semifinalekampen mot Bodø/Glimt 14. oktober, og klubben åpner i morgen for forhåndssalg av ståplassbilletter, noe det svært, svært sjelden er behov for i Ishavsbyen. Og før semifinalen blåses i gang, kan TIL langt på vei være sikret fornyet kontrakt - med seier neste helg borte mot Lyn.

- Vi tar hver kamp som den kommer, og nyter dem. Om vi må ha ett, tre eller fem poeng til for å klare oss, er jeg ikke så opptatt av. Vi må bare ”peise” på. Det er så jevnt, og alle lagene plukker poeng, så det nytter ikke å sitte med kalkulator og statistikk. Vi må konsentrere oss om det sportslige, sier Ole Martin Årst, som mot Bryne scoret sitt femte seriemål for TIL,

- Hva med cupen?

- Den har jeg selv klart å la være å tenke på, og det tror jeg resten av gruppa også klarer å holde tanken på avstand.

- Men har cupsuksessen bidratt til å bedre innsatsen i serien?

- Ja. I underbevisstheten vet vi jo alle at vi har noe å glede oss til, og jeg tror de fleste som følger oss merker at hele laget har det artig med fotball for tiden, sier han.

Trylle-Terje

En av de rødhvite som for tiden preges av en voldsom spillerglede, er Morten Gamst Pedersen.

- Jeg føler at det har løsnet voldsomt, både for meg og laget. Vi er i framgang, og jeg gleder meg allerede til kampen mot Lyn - for vi har fortsatt mye ferdigheter som vi ikke har fått vist, sier han.

Kontrastene er formidable i forhold til 1. juni - da TIL tapte hele 1-6 for Bryne. Siden den gang har Steinar Nilsen vokst seg stor i midtforsvaret, mens Terje Skarsfjord har tatt plass på trenerbenken. ”Skars” har fortsatt til gode å tape kamper som TIL-trener etter at han overtok laget, men fortsatt er det uklart hvorvidt han skal trene laget også til neste år.

- Bør han overtales til å fortsette, Steinar Nilsen?

- Det spørsmålet skal du få lov til å stille til hvem du vil - men ikke meg. Vi har kompetente mennesker som tar seg av det spørsmålet, så derfor trenger jeg ikke å involvere meg. Selv er jeg kompetent til å bidra på banen, mener han.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn