(Jærbladet): Lørdag kunne Bryne igjen juble for tre poeng etter hjemmekampen mot Mjøndalen. Kevin Knappen var naturligvis godt fornøyd med det resultatet, men var også rask med å vende blikket fremover.

Tirsdag kom nemlig Jerv på besøk til Bryne stadion. 16. mai er fotballens festdag og betyr litt ekstra for både spillere og fans. Derfor var dette en kamp ingen av lagene ville tape og særlig ikke hjemmelaget Bryne.

Faktisk var også dette Bryne sin første 16. mai-kamp siden 2016. Den gang ble det tap 0–1 for KFUM Oslo i en kamp for øvrig Erling Braut Haaland debuterte fra start i.

Se høydepunktene under (bilder med tillatelse fra TV 2):

Jerv nærmest

Selv om man kaller 16. mai for fotballens festdag er det ikke alltid det som blir servert på banen står helt i stil. De første 20. minuttene var nemlig ingen hendelsesrik affære i det som best kan beskrives som en stillingskrig.

Den første brukbare muligheten til Bryne kom like før halvspilt omgang. Lars Erik Sødal fant Robert Undheim med en fin gjennombruddspasning som etter hvert kulminerte i en corner. På den påfølgende corneren gikk Mamadou Diaw over ende noe som førte til rop om straffespark fra både han og Bryne-supporterne.

Straffe ble det derimot ikke og omgangens desidert største mulighet var det heller bortelaget som skulle få.

Fra rundt 25 meter fristet Pedro lykken fra distanse og skuddet smalt i tverrliggeren og ned på streken før Axel Kryger og Igor Spiridonov fikk ordnet opp.

Rødt kort

Der den første omgangen startet rolig skulle derimot starten på den andre bli langt mer eksplosiv.

Ikke mer enn fem minutter tok det før Sødal igjen fant Robert Undheim i bakrom. Undheim ble så dyttet over ende på sekstenmetermeterstreken på vei alene med keeper. Dommer bladde dermed opp det røde kortet til Jervs Enzo Phillibert.

Bryne gjorde også to bytter i pausen med Christian Landu-Landu og Andreas Dybevik inn for henholdsvis Sigurd Grønli og Noah Mneney. Etter utvisningen presset Bryne på noe voldsomt og nå øynet også publikum håp om alle tre poengene.

Dessverre for hjemmefansen avtok presset noe og de helt store sjansene uteble. Dermed delte Bryne og Jerv poengene.