Bryne stoppet Starts seiersrekke

Start har flydd høyt og stod bokført med syv seire av syv mulige i 1. divisjon før oppgjøret mot Bryne. Men så kom nederlaget.

23.05.04 21:05

Bryne, av mange tippet som en middelhavfarer i 1. divisjon denne sesongen, slo Tom Nordlies menn 3-0 på Bryne Stadion. Bryne har omtrent skiftet ut samtlige spillere i stallen etter nedrykket fra Tippeligaen forrige sesong, og det var to av klubbens nykommere som senket Start søndag.

Paul Oyuga ga Bryne ledelsen, før innbytter Richard Enge stjal showet. 26 år gamle Enge har herjet med motstanderene i 2. og 3. divisjon for henholdsvis Vardeneset og Randaberg i en årrekke, men tok før denne sesongen skrittet opp i 1. divisjon.

Mot Start beviste Enge at han også kan score mål i høyere divisjoner. Spissen kom inn som innbytter og scoret to ganger mot tabellederen i 1. divisjon.

Fantastisk snuoperasjon av KIL
Kongsvinger så lenge ut til å gå på sitt andre strake nederlag mot Vard, men etter en fantastisk snuoperasjon i en målfest av de sjeldne vant rødtrøyene 5-4 over Vard i Haugesund. 1-4 ble til 5-4 i løpet av den siste halve omgangen i bortekampen mot Vard.

To minutter før slutt satte Kjetil Byfuglien inn 4-4 på straffespark. Kai Olav Ryen satte inn vinnermålet 5-4 to minuttet før kampslutt, og sikret at Kongsvinger fremdeles holder følge på toppen av tabellen.

Start leder med 21 poeng etter åtte serierunder, men Kongsvinger og Aalesund følger like bak med 19 poeng.

Les fakta fra norsk 1. divisjon her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.