RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryr seg ikke om cupen

Foto: Scanpix
For Fredrikstad fungerer ikke semifinalen som noen «gulrot».

TROMSØ - FREDRIKSTAD 3-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune hevder han «ikke bruker ett sekund» på å reflektere over at laget har mulighet til å spille seg til plass i Europa neste sesong. Det eneste han tenker på er nøkterne ambisjoner i seriespillet.

Slike tanker er vanskelig å tenke i en fotballgal by som Fredrikstad.

Fotballkultur
– I Fredrikstad er det enten himmel eller helvete. Det er vanskelig å beholde nøkternheten til forventningene. Etter en seier i cupen er stemningen fantastisk. Etter et nederlag i serien, er stemningen dyster, fastslår han.

Han forsøker å holde fast ved at hans eneste fokus er å sørge for at det skal spilles Tippeligafotball i plankebyen også i 2012.

– Synes du det er vanskelig å få omgivelsene til å dele klubbens ambisjoner?

– Tja, jeg vet ikke hva jeg skal si. Hva omgivelsene tenker er vanskelig å gjøre noe med. Fredrikstad har en enorm fotballkultur. Det har sine sider på både godt og vondt. Men for oss som jobber i klubben er det viktig å holde fokuset – uansett, mener han.

Han var skuffet over 1-3 i Tromsø, men ikke så skuffet han vil grave seg ned. Og mulighetene for en triumf i cupen og kvalifisering for Europa, vil han ikke ofre en eneste tanke.

Mål: Stabilisering
– Nei, den skal jeg ikke tenke på før den kampen kommer. Internt i klubben er det ikke noen som forstyrres av den, og det er ikke på grunn av feil fokus og drømmer om en mulig cupfinale at vi taper seriekamper, sier han.

– Hvilke ambisjoner har du for laget i det som gjenstår av sesongen?

– Den samme ambisjonen som vi hadde før sesongstart: Vi skal stabilisere oss som Tippeliga-lag. Tidvis har vi spilt veldig godt, men vi er ikke så stabile som vi skulle ønske oss, sier han.

– Er tre nederlag på rad egnet til å skape bekymring?

– Ja og nei. Kampen mot Tromsø er dårlig fra vår side, og vi taper klart for et bedre lag. De to forrige tapene – mot Viking og Stabæk – var kamper der vi godt kunne får mer ut av enn vi gjorde. Dersom vi klarer å stabilisere prestasjonene våre, vil vi bli i stand til å hente poeng fra slike kamper, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere