Gå til sidens hovedinnhold

Bryr seg ikke om cupen

For Fredrikstad fungerer ikke semifinalen som noen «gulrot».

TROMSØ - FREDRIKSTAD 3-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune hevder han «ikke bruker ett sekund» på å reflektere over at laget har mulighet til å spille seg til plass i Europa neste sesong. Det eneste han tenker på er nøkterne ambisjoner i seriespillet.

Slike tanker er vanskelig å tenke i en fotballgal by som Fredrikstad.

Fotballkultur
– I Fredrikstad er det enten himmel eller helvete. Det er vanskelig å beholde nøkternheten til forventningene. Etter en seier i cupen er stemningen fantastisk. Etter et nederlag i serien, er stemningen dyster, fastslår han.

Han forsøker å holde fast ved at hans eneste fokus er å sørge for at det skal spilles Tippeligafotball i plankebyen også i 2012.

– Synes du det er vanskelig å få omgivelsene til å dele klubbens ambisjoner?

– Tja, jeg vet ikke hva jeg skal si. Hva omgivelsene tenker er vanskelig å gjøre noe med. Fredrikstad har en enorm fotballkultur. Det har sine sider på både godt og vondt. Men for oss som jobber i klubben er det viktig å holde fokuset – uansett, mener han.

Han var skuffet over 1-3 i Tromsø, men ikke så skuffet han vil grave seg ned. Og mulighetene for en triumf i cupen og kvalifisering for Europa, vil han ikke ofre en eneste tanke.

HTML EMBED

Mål: Stabilisering
– Nei, den skal jeg ikke tenke på før den kampen kommer. Internt i klubben er det ikke noen som forstyrres av den, og det er ikke på grunn av feil fokus og drømmer om en mulig cupfinale at vi taper seriekamper, sier han.

– Hvilke ambisjoner har du for laget i det som gjenstår av sesongen?

– Den samme ambisjonen som vi hadde før sesongstart: Vi skal stabilisere oss som Tippeliga-lag. Tidvis har vi spilt veldig godt, men vi er ikke så stabile som vi skulle ønske oss, sier han.

– Er tre nederlag på rad egnet til å skape bekymring?

– Ja og nei. Kampen mot Tromsø er dårlig fra vår side, og vi taper klart for et bedre lag. De to forrige tapene – mot Viking og Stabæk – var kamper der vi godt kunne får mer ut av enn vi gjorde. Dersom vi klarer å stabilisere prestasjonene våre, vil vi bli i stand til å hente poeng fra slike kamper, mener han.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken