*Nettavisen* Sport.

Bryr seg ikke om de engelske stjernene

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Stefan Johansen er optimist foran England-kampen.

07.06.13 12:07

Strømsgodset-spiller Stefan Johansen bryr seg fint lite om de engelske stjernene.

Jordan Henderson, Wilfried Zaha og Jonjo Shelvey er bare noen av profilene Englands U21-mannskap kan by på i EM.

– Du får internasjonal erfaring. Vi vil ha ballen mye, men jeg vet ikke om det er en ultimat test. Det er artig å møte spillere som spiller i de beste ligaene, selv om jeg egentlig driter i hva de heter og hvor de spiller. Det spiller ingen rolle hva de tjener. Men det er interessant for oss å få målt krefter mot dem, sier Vardø-gutten til NTB.

Midtbanespilleren sier han sov dårlig etter åpningskampen mot Israel (2-2).

– Jeg er skuffet over at vi ikke vant, men samtidig tapte England. Og lørdag er det snakk om to lag som må, eller i hvert fall bør, ha tre poeng. Vi vet at vi har spilt jevnt med dem tidligere. Jeg går offensivt til den kampen, sier Johansen.

Må bruke hodet
Han fikk mye tid og rom mot Israel. Pasningen før Marcus Pedersens 1-1-scoring var av den utmerkede sorten. Stefan Johansen får neppe like mye tid og rom mot England.

– Det er litt opp til meg. De spiller litt annerledes enn Israel, men jeg er vant til at lag spiller ulikt også hjemme. Folk har begynt å prøve å ta meg ut. Da må jeg bruke hodet, finne rom og se hva som er gunstig å gjøre, sier 22-åringen.

– Kampen er helt åpen i mine øyne, fortsetter spilleren med det gode overblikket.

Frykter ikke dommerreprise
Han frykter ikke at lørdagens ukrainske dommer skal gjøre like mange feil som den polske dommeren gjorde i onsdagens åpningskamp.

– Dommere kan også gjøre feil. Jeg har sett kampen på video. Det var aldri corner og straffesparket var billig. Men vi gjør feil på banen, og det samme gjelder dommerne. Dessverre har de mer innflytelse på spillet enn våre feil. Når det blir slike feil, får det stor påvirkning for kampen. Uansett hadde vi nok sjanser til å score, sier en av eliteseriens beste spillere. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag