*Nettavisen* Sport.

Bryr seg ikke om Rosenborg

Brann bryr seg ikke om at Rosenborg har overtatt serieledelsen. Her får du Brann-Odd på FXTV.

Rosenborg har vært i forrykende form i høst og vunnet sine åtte siste kamper. Det har ført dem forbi Brann på tabellen, og trønderne er i øyeblikket i førersetet i Tippeligaen.

Se kampen direkte på FXTV eller du kan følge kampen i vårt LIVE-system.

- I våre hender
Men Brann-spillerne bryr seg ikke om at trønderne nå har to poengs forsprang. De vet at de skal møte Rosenborg på Brann Stadion, og kan avgjøre seriemesterskapet på egen hånd.

- Vi har det i våre egne hender. Vinner vi våre fem siste kamper, så vinner vi, sier Ardian Gashi til Nettavisen.

TV 2 Sportens fotballekspert, Bengt Eriksen, er imponert over Rosenborgs høstsesong, og mener at det er Knut Tørums menn som må regnes som favoritter.

- Jeg synes det er et veldig close race, men jeg tror Rosenborg har tatt initiativet nå, sier han.

- Vinner de 12 på rad?
Eriksen er imponert over Rosenborgs fantastiske seiersrekke.

- Det er fryktelig sterkt. Jeg hadde ikke trodd at de skulle vinne åtte på rad. Det vi må spørre oss nå er om det er sannsynlig at de vinner 12 på rad? De må muligens gjøre det for å bli seriemester, mener han.

Fotballeksperten tror Brann slår Odd Grenland i kveldens kamp, og da mener han kampen mot HamKam blir en nøkkelkamp for Rosenborg.

- Brann - Rosenborg blir finalen, men jeg tror kampen på Briskeby blir en hard nøtt, sier han.

Håpet på 12. mann
Mons Ivar Mjelde håper på massiv støtte fra publikum i kveldens kamp:

- Publikum kan være faktoren som vipper jevne oppgjør i vår favør. Mot Sandefjord var de vår 12. mann i sluttminuttene, og jeg håper virkelig at Stadion blir fullsatte i kveld og at vi får full støtte fra tribunene, sier Mjelde til brann.no.

Odd-trener Arne Sandstø mener det er en skandale om ikke Brann vinner.

- Vi stiller med det som sannsynligvis er den yngste troppen som noensinne har vært på Stadion, sier han til Bergens Tidende.

Brann må klare seg uten utestengte Kristjan Örn Sigurdsson og Charlie Miller i kveldens kamp. De blir erstattet av Armann Björnsson og Robbie Winters fra startoppstillingen mot Tromsø. Tommy Svindal Larsen er også ute fra Odd Grenlands lag på grunn av karantene.

Her er litt fakta og kuriosa til kveldens kamp:

* Brann har en god hjemmestatistikk mot Odd Grenland i Tippeligaen. De har vunnet tre av sju kamper, tre har endt uavgjort, mens Odd Grenland bare har vunnet en gang. Målforskjellen er 13-7 til Brann.
* Odd Grenland har ikke vunnet noen av de sju siste Tippeliga-kampene mot Brann. Forrige seier kom 16. september 2002 (2-0).
* Odd har ikke vunnet noen av de tre siste kampene i Tippeligaen.
* Dersom kampen ender uavgjort, blir det Branns uavgjorte hjemmekamp nummer 100 i Tippeligaen. De har spilt 416 hjemmekamper. 202 har endt med seier. 115 med tap.
* Brann er det beste hjemmelaget denne sesongen med 23 poeng på ti kamper. Rosenborg har også tatt 23 poeng hjemme, men de har spilt en kamp mer.
* Både Brann og Odd Grenland har gjort det bra i 2. omgang denne sesongen. De har begge tatt sju poeng etter pause i forhold til pauseresultatet. Bare RBK har vært bedre (16 poeng).

Sannsynlige lagoppstillinger:

Branns lag: Håkon Opdal - Bjørn Dahl, Armann Björnsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit - Ardian Gashi, Martin Andresen, Eirik Bakke, Petter Vaagan Moen - Robbie Winters, Bengt Sæternes.

Odd Grenland: Rune Almenning Jarstein - Steffen Hagen, Per Nilsson, Nat Borchers, Tuomo Könönen - Espen Ruud, Jan Tore Amundsen, Magnus Lekven, Jacob Sørensen - Tarjei Dale, Olof Hvidén-Watson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag