Etter ha hatt kommandoen mot verdensmesteren, måtte Bullen gi tapt 49 sekunder før slutt på et fall. Da ledet den norske bryteren 10-9.

– Det er lite sinne i holdet på meg. Jeg føler at jeg har gjort det jeg kunne ut av kampen. Jeg har lært meg å ikke bli sint med årene. Målet var å kjenne på at jeg ikke hadde mer å gi, selv om det var taktisk mye annet jeg kunne ha gjort, sa Bullen etter tapet

Grace Bullen hadde klare ambisjoner om VM-medalje på hjemmebane, men fikk det tøft allerede i kvalifiseringen. Morais er regjerende verdensmester slik at trekningen kanskje var den verst mulige for Fredrikstad-kvinnen.

Den norske bryteren gikk uten særlig respekt hardt ut og fikk de to første poengene før Morais reduserte til 1-2. Bullen gikk opp til 4-1 og fikk inne et firepoengskast og ytterligere to poeng. Den canadiske bryteren reduserte til 3-10 og hadde motstanderen i en klemme, men Bullen ble reddet av pausesignalet etter tre minutter.

Etter hvilen pådro Bullen seg en liten skade, men hun ble klarert etter en kort legesjekk. Morais reduserte ytterligere og sanket poeng på poeng. Hun fikk motstanderen i en klemme og Bullen gikk på rygg.

– Det var et fallpress canadiaren brukte for å sette Bullen ut av spill, forklarte trener Jenny Aardalen overfor NRK.

– Hun får et trykk i brystet etter fallpresset. Det er et heit utrolig trykk for utenforstående å skjønne. Du klemmer det du kan. Det er null oksygen som kommer inn. Enten besvimer, eller så blåser man av kampen. Hun mistet krefter etter den situasjonen, sa Aardalen.

(©NTB)