Gå til sidens hovedinnhold

BSK/NIF flørter med Follo HK

Håndballherrene til BSK/NIF sliter blytungt med å overleve økonomisk. Løsningen kan være å slå seg sammen med Follo HK neste sesong.

BEKKELAGET: - Vi har henvendt oss til flere klubber, blant annet Oppsal og Follo HK, sier leder i BSK; Henning Andersen.

På en ekstraordinær generalforsamling i BSK den 4. april vil BSK/NIFs fremtid avgjøres.

- Vi må tenke med hjernen og ikke med hjertet. Det vil rett og slett bli en bedriftsøkonomisk beslutning, sier Andersen.

LES OGSÅ: BSK/NIF sliter tungt med økonomien

Vel vitende om at BSK/NIF har gått med millioner i underskudd, og den trenden må snus om det skal være liv laga for en elitesatsing på herresiden på "høgda".

Men det jobbes fortsatt med flere løsninger, og i NIF har man ikke gitt opp.

- Vi har et sterkt ønske om å finne en løsning her på "høgda", men det er ikke noen tvil om at BSK/NIF har kostet oss noen millioner de siste årene, sier leder i NIF, Robert Hagen.

Follo HK positive

Dagen etter generalforsamlingen i BSK skal Follo HK ha et ekstraoridnært årsmøte.

- Ingenting er avgjort, men blir det et samarbeid så er det en del vedtak som må gjøres blant annet i forhold til endring av navn og sånne ting, sier sportslig leder i Follo HK, Sixten Kjernlie.

Kjernlie bekrefter at det er en dialog mellom klubbene, og at BSK/NIF har henvendt seg til Follo HK med tanke om et samarbeid.

LES OGSÅ: Bekmørk dag for BSK/NIF

- Hvordan ser Follo HK på henvendelsen?

- Vi ser i utgangspunktet positivt på det. Det vil bety at vi vil få en styrket spillergruppe og trenerteam, og et skritt på veien mot en heltidsansatt trener som er vår ambisjon. Målet vårt er å bli et stabilt topplag i norsk håndball, sier Kjernlie.

Kjernlie tror også at en ny storklubb kan kapre en større del av nedslagsfeltet både når det gjelder sponsorer, spillere og publikum.

- Hva med klubbens identitet?

- Jeg forstår god at det er noen på "høgda" som har betenkeligheter, sier Kjerslie, som selv er fra Bekkelaget.

- Spennende klubb

BSK/NIFs trener, Frode Scheie, har stått på ønskelisten til Follo HK. Og han er neppe mindre aktuell nå som Follo HKs trener Jan Ivar Lorentzen gir seg ved sesongslutt.

- Jeg har to år igjen av kontrakten min med BSK/NIF, og forholder meg til den. Men Follo HK er en spennende klubb, sier Scheie.

LES OGSÅ: BSK/NIF spiller om historisk medalje

- Hva tenker du på da?

- De har en ny hall, mange mennesker som engasjerer seg rundt laget, en bra organiasjson og dobbelt så stort budsjett som BSK/NIF.

- Så hvis samarbeidet blir noe av, så er du positiv?

- Dersom det blir en realitet så tror jeg det er mulig å forme et veldig spennende lag, sier Scheie, som bor i Drøbak.

- Hva tenker du om guttehåndballen i BSK og NIF hvis elitelaget "flytter" til Langhus?

- Jeg synes det er synd at tunge klubber i norsk håndball som BSK og NIF mister sin identitet på herresiden, og det er trist at vi ikke får det til på "høgda" når vi har så mange lokale spillere både på A-laget og forskjellige landslag, sier Frode Scheie.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong