Arild.Jacobsen@dittoslo.no" /> Arild.Jacobsen@dittoslo.no" /> Gå til sidens hovedinnhold

BSK slo Fyllingen

Håndballjuniorene til Bækkelaget er et langt skritt nærmere Spektrum etter at de slo Fyllingen 23-22 i kvartfinalen i NM.

BEKKELAGET: – Vi går for Spektrum, og det har vi gode muligheter til nå, sier trener Terje Gulbrandsen.

Fyllingen kom til Bækkelagshallen med sine to kanonskyttere, Eivind Tangen og Harald Reinkind, og ledet 14-9 etter den første halvtimen.

– Vi følte at vi spilte jevnt med Fyllingen, men vi hadde åtte rene skuddbom. Vi fikk justert det i pausen, sier Gulbrandsen.

O"Sullivan herjet

Anført av kaptein Christian O"Sullivan (20) kjempet BSK seg tilbake i matchen, og etter tretten minutter av andre omgang sto det 17-17.

– Vi har en bredere stall enn Fyllingen, og vi regnet med at de kom til å bli slitne, sier Christian.

Sluttminuttene ble dramatiske.

Fem og et halvt minutt før slutt utlignet O"Sullivan til 21-21, fire minutter slutt ga han BSK ledelsen 22-21 og halvannet minutt før slutt satte O"Sullivan inn 23-21.

Da hjalp det ikke at Fyllingens Iben Hvidsten satte inn 23-22 førti sekunder før slutt, BSK rodde det rutinert i land i sluttsekundene.

– Dette er veldig bra av oss. Fyllingen var det laget vi minst ville møte, og de har mange gode spillere, sier Christian.

Vil til finalen

Trener Gulbrandsen lykkes godt med taktikken sin, og det offensive 3-2-1 forsvaret fungerte bra, men det var “merkene” på Tangen og Reinkind syv minutter før slutt som var kronen på verket.

– Vi diskuterte “merkene” i pausen, men vi ble enige om å vente til de to ikke hadde så mye saft igjen i beina, sier Gulbrandsen.

NM-finalen spilles i Oslo Spektrum i romjulen, og BSK er det første laget som er klare for semifinalen.

Antageligvis vil Haslum, Bodø og enten Drammen eller Follo ligge i hatten også.

– Vi vil til Spektrum, og nå er vi nære, sier ti-målsscorer Christian O"Sullivan.