Gå til sidens hovedinnhold

BSK snudde kampen

Vant 29-24 på bortebane.

FJERDINGBY: Det er av sine egne man skal ha det. BSK-medlem og Rælingen-trener Kai Frydenlund Holm fikk et "Takk for sist " fra Bækkelagets håndballdamer. Han trente 2. divisjonslaget Rygge HK forrige sesong. I september 2008 sendte de eliteserielaget BSK ut av cupen med en femmålsseier.

I Marikollhallen var det fire BSK-spillere igjen fra det ydmykende cuptapet. Rikke Marie Granlund, Rena Al-Saadi og Helene Mohagen. Den fjerde, Hege Skarprud, spiller for Rælingen.

Nå måtte Frydenlund-Holm og Rælingens til dels meritterte mannskap se seg slått av en gjeng vinteryre ungjenter fra BSK.

Bækkelagets young guns lå under 12-6 fem minutter før pause. På stillingen 12-8 fikk Rælingen en to-minutter. Overtallsperioden benyttet BSK til å skrumpe inn på forspranget. Med tre kjappe scoringer var BSK bare ett mål bak til pause.

Endret på forsvaret

I 2. omgang festet BSK grepet på kampet. De ledet med åtte mål på det meste, 26-18, men selv om Rælingen avsluttet best, ble det for mye å ta igjen for laget som lå på kvalikplass før denne kampen.

BSKs toppscorer Bettina Larsen fikk en oppasser i sluttminuttene. Men trekket kom altfor sent.

- Vi ble stressa. BSK tok oss på tæl og innsats. Etter 25 minutter hadde vi full kontroll, sa Frydenlund-Holm som fortvilte over lagets 30 skuddbom.

Slik vinner man ikke kamper.

Etter at BSK hadde stanget mot Rælingens forsvarsmur før pause og fått noen lette kontringsmål imot, rokerte trener Anders Pollen på forsvarsformasjonen. De gikk bort fra 3-2-1 og fikk tettet hullene. Målvakt Rikke Marie Granlund sto godt og nå var det BSK som kom på kontringer.

- Vi var et mye bedre lag etter pause, viste god lagmoral og har tre gode kamper på rad nå. Vi løste problemene og taklet forandringen i forsvar, sier Anders Pollen.

BSK hadde slått Rygge og spilt uavgjort mot tabelltoer Sola før denne kampen.

- Skjønte det kunne gå

Ingrid Loftheim var blant spillerne som markerte seg mot Rælingen. Hun viste den innsatsen og stå-på-viljen som hjemmelaget manglet.

- Vi slet med å score i starten. Da vi fikk noen enkle mål gikk det opp for oss at dette kan vi klare. Vi fikk satt duellene bak og satte kontringene.

Rælingens Hæge Fagerhus fikk et direkte rødt kort for en takling på Ine Reinemo. Sistnevnte benyttet overtallperioden til å sette to mål og øke BSKs ledelse etter pause, mens Bækkelaget la ut merke på Rælingens Kari-Anne Henriksen.

- Det var en av grunnene til at kampen snudde. Samtidig stengte vi igjen bak og fikk kjørt tempo. Det var deilig å få til en bra match og også bra for tabellplasseringen, sier Reinemo.

PS: BSK går opp på kvalikplass etter seieren. Men laget kan ikke rykke opp på grunn av samarbeidsavtalen med Nordstrand.

Se tabell 1. divisjon kvinner

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet