RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøtelagt for dårlig innsats

Foto: REUTERS/Anton Denisov (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kampfiksingsmistankene mot Nikolay Davydenko øker i omfang.

Davydenko gikk på et sjokktap mot den kroatiske kvalifiseringsspilleren Marin Cilic i St. Petersburg torsdag, og ble fredag ilagt en bot på 11.000 kroner. Årsak: For dårlig innsats.

Boten kommer etter at noen av tennissportens stjerner har stått frem med opplysninger om avtalt spill innen tennisen.

Begynte feilfritt
Toppseedede Davydenko spilte nærmest feilfri tennis i ett sett mot kroaten, nummer 102 på verdensrankingen, men etter å ha tatt første sett på bare 27 minutter så forandret alt seg. Til slutt kunne Cilic juble for seier 1-6, 7-5, 6-1.

I andre og tredje sett slo feil etter feil, og leverte også ti dobbeltfeil. I siste sett var Davydenkos innsats så dårlig at kampens dommer også ga ham en advarsel.

- Nikolay Davydenko er bøtelagt med 11.000 kroner for altfor dårlig innsats mot Marin Cilic, heter det i pressemeldingen fra ATP.

Da Davydenko møtte pressen rett etter kampen, men før han visste at han kom til å bli bøtelagt, sa han følgende om advarselen.

- Jeg ble sjokkert over at han ga meg en advarsel for å ikke forsøke. Det var skandaløst. Hvordan i all verden vet han hva jeg prøver på. Jeg var så sjokkert at jeg egentlig ville gråte.

Under etterforskning
Russeren blir også etterforsket av ATP etter at han tapte mot argentinske Martin Vassallo Arguello i Polen i august. Den gangen ble det satt unormalt høye innsatser på internasjonale bookmakere på at han skulle tape.

Neste uke spiller Davydenko i Paris Masters. Der er han regjerende mester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere