Bubba Watson vant Masters igjen

Bubba Watson (til høyre) fra USA tok sin andre Masters-tittel på tre år.

Bubba Watson (til høyre) fra USA tok sin andre Masters-tittel på tre år. Foto: Harry How (Afp)

Bubba Watson vant US Masters i golf for annen gang på de tre siste årene.

14.04.14 04:27

For to år siden sikret han sin første majortittel etter et spennende omspill mot Louis Oosthuizen. Søndag var 35-åringen litt for god for konkurrentene, leverte en 69-runde og seiret med tre slag. Dermed fikk han en ny grønn jakke.

– Jeg har aldri vært så glad i grønt, men etter at jeg ga bort den forrige jakken ville jeg ha en til, sa Watson.

Før siste dag var han i delt ledelse med Jordan Spieth (20), som kunne blitt den yngste vinner av turneringen noensinne. Spieth ledet på ett tidspunkt søndag med to slag, men to hull halvveis på runden endret alt.

Watson greide birdie både på 8. og 9. hull, mens Spieth fikk bogey på begge.

– Å miste to slag på to hull etter hverandre, det er vanskelig å komme tilbake fra på denne banen, sa unggutten.

Watson fikk en bogey på 10. hull, men han tok seg gjennom Amen Corner (11. til 13. hull) med tre slags ledelse. Resten av veien spilte han par og var aldri virkelig truet.

Grei par!

– Jeg husker ikke de siste hullene. Jeg husker bare at jeg tenkte «grei par, grei par», sa Watson.

Han fikk stående applaus da han gikk inn på 18. green, og etter å ha senket vinnerputten omfavnet han caddie Ted Scott, plukket opp sin toårige sønn Caleb og utvekslet «high fives» med alle i nærheten.

Watson har vunnet bare en annen turnering siden han vant sin første grønne jakke i 2012. Det var i Riviera for noen måneder siden.

– Den første Masters-seieren føltes det som jeg snublet over. Denne var resultatet av hardt arbeid, sa han.

Spieth kunne ikke bare ha blitt den yngste Masters-mesteren, men den yngste vinner av en majorturnering siden Tom Creavy vant PGA-mesterskapet i 1931.

– Det gjør vondt akkurat nå, men det var en stor opplevelse, og jeg kommer tilbake. Jeg endte ikke på topp, men det er mye positivt å trekke ut av dette, sa han.

Svensk suksess

Spieth delte 2.-plassen med Jonas Blixt, som kunne blitt første svenske vinner av en majorturnering for menn og første europeiske Masters-vinner siden 1999. Han greide ikke det, men har likevel all ære av innsatsen.

50-årige Miguel Angel Jimenez fra Spania tok fjerdeplassen ett slag bak de to Masters-debutantene.

Tiger Woods, som mistet turneringen på grunn av skade, beholder førsteplassen på verdensrankingen. Ingen av de tre som kunne passert ham (Adam Scott, Jason Day og Henrik Stenson) hevdet seg blant de beste. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag