Gå til sidens hovedinnhold

Bundesliga-klubb skal ha et sterkt ønske om å kjøpe Hauge: - Kunne passet han veldig bra

Det meldes om sterk Jens Petter Hauge-interesse i Tyskland. Ekspertene tror en overgang bort fra Milan vil være smart, og at han vil passe bra inn i Bundesliga.

Overgangsguru Fabrizio Romano skrev onsdag at Eintracht Frankfurt er sterkt interessert i Jens Petter Hauge. Ifølge Romano skal Milan ha avslått et bud på nordmannen på rundt 7-8 millioner euro.

Overgangsjournalisten skriver videre at Milan vil godta et bud på 12 millioner euro for Hauge. Eintracht skal angivelig ikke ha gitt opp håpet og skal være klar til å prøve seg igjen, siden Hauge skal være et hovedmål for klubben denne sommeren.

Nordmannen ble hentet til Milan i starten av høsten i fjor, etter å ha briljert for Bodø/Glimt. Han fikk en pangstart på Milan-oppholdet med scoring i Europa League-debuten og et herlig mål mot Napoli.

Men etter hvert ble det mindre spilletid for Hauge, før han mot slutten av forrige sesong var helt ute i kulden.

Les også: Spansk OL-stjerne må la hennes ammende sønn bli hjemme: – Kan ikke akseptere det

- Ikke usannsynlig

Even Braastad har kommentert Serie A for Strive de siste sesongene, og har full kontroll på fotballen i Italia. Han mener det ikke er usannsynlig at Hauge nå enten blir solgt eller lånt ut.

- Sånn som sesongens hans utviklet seg forrige sesong, så virker det jo ikke usannsynlig at Milan vertfall kan være interessert i å låne han ut eller selge hvis budet er høyt nok. Samtidig er han en ung spiller som de har sett på nært hold har kvaliteter som er veldig spennende. Jeg tenker at et utlån er noe de kunne vært interessert i, sier han til Nettavisen.

Les også: Myrhol spiller sine siste kamper for Norge. Dette skal han drive med etter karriereslutt

Samtidig legger han til:

- Milans økonomiske situasjon de siste årene har ikke vært så god at de føler at de kan si nei til et godt bud, vil jeg anta.

- Passet veldig godt

Eintracht Frankfurt havnet på 5. plass i Bundesliga forrige sesong, bare ett poeng bak 4. plassen som ville gitt Champions League-spill. For to sesonger siden kom de helt til semifinalene i Europa League.

Bundesliga-ekspert og kommentator for Vsport, Eivind Bisgaard Sundet, tror Hauge kunne passet bra inn i den tyske klubben.

- Det er en kul klubb, og de har spilt veldig offensiv fotball under Adi Hütter som trener. De har spilt en spennende og hurtig fotball, så jeg tror Hauge kunne gjort en god jobb der. Nå har de byttet trener, så det blir litt spennende å se hva Glasner kommer til å gjøre. Han kommer fra Wolfsburg, som kanskje var litt mer defensivt anlagt, forteller han til Nettavisen.

Les også: Program for sommer-OL 2021

Bisgaard Sundet tror at Bundesliga er en liga som kunne passet Hauge som hånd i hanske.

- I Bundesliga er det jo en hurtig, rett frem spillestil, hvor lag ønsker å angripe mer enn de ønsker å forsvare seg. Jeg tenker at han kunne passet veldig godt der, mener han.

Kan få «Bundesligas beste kantspiller» som konkurrent

Men selv om Bisgaard Sundet tror nordmannen hadde passet bra inn i både Eintracht Frankfurt og Bundesliga, er det én ting som ikke er like positivt for Hauge. Konkurransen på vingene er knallsterk, noe som kan gjøre det vanskelig å få regelmessig spilletid.

- Hvis Filip Kostic blir så er det vanskelig. Kostic er den beste kantspilleren i Bundesliga. Og han som var så god i EM, Steven Zuber er også der, og skal egentlig spille på den andre siden. Så det er egentlig to veldig gode spillere der akkurat nå.

Les også: Hevder Louis van Gaal har fått ny jobb - møter Norge i første kamp

Kostic er selvskreven på Eintracht Frankfurt-laget, med god grunn. Forrige sesong leverte han hele 17 målgivende pasninger i Bundesliga, i tillegg til fire mål. Å utkonkurrere serberen ser Bisgaard Sundet på som en tøff oppgave for Hauge, om 21-åringen tar turen til den tyske klubben.

Men det kan være håp for nordmannen likevel. Kostic har blitt ryktet bort fra klubben, og kan fort ende opp med å forlate Eintracht. I tillegg kommer Europa League-deltakelsen til å føre med seg ekstra kamper.

- Det kommer litt an på hva som skjer med Kostic. Også skal jo Eintracht Frankfurt spille Europa League, så det blir en del kamper, så det blir sikkert mulighet for en del spilletid, tror Bisgaard Sundet.

Les også: Hevder Tottenham nærmer seg spansk stortalent: - Vil gi mye glede, men også litt grå hår

- Gull verdt

Serie A-ekspert Braastad mener det vil være smart av Hauge å forlate Milan, hvis han skal tenke på egen utvikling.

- Ja, det er naturlig å tenke det. Hvis ikke han kommer bedre ut av startblokkene denne sesongen her enn forrige så er det naturlig for hans del, med hans unge alder, at det vil være smart å få mer spilletid, sier han.

Les også: Hevder Varane nærmer seg Manchester United: - Ha så høye forventninger som mulig

Samtidig tror han at erfaringen han har fått med seg etter et år i Milan vil være en fordel for Hauge på sikt.

- Et år i italiensk fotball er sikkert gull verdt taktisk på sikt. Han har hatt en flink trener, en pedagogisk trener som er bra med unge spillere. Og så kan det hende at han passer enda bedre i tysk fotball. At han får flere en-mot-en-situasjoner mot lag som ikke er i balanse for eksempel, og situasjoner som passer hans kvaliteter veldig bra.