CHELSEA - WEST BROMWICH 2-5:

Manager Thomas Tuchels sterke hjemmestatstikk med Chelsea i Premier League sprakk så det sang mot bunnlaget West Bromwich lørdag.

Før oppgjøret kunne den tyske treneren visdes til fem strake kamper på eget gress uten baklengsmål. Det skulle ta hele 674 minutter før de blåkleddes forsvarsmur begynte å slå sprekker. Skikkelige sprekker.

Og det skjedde mot en motstander de færreste kunne sett for seg. West Bromwich har ikke sjarmert mange med fotballen sin i comebacksesongen på øverste nivå, verken under Sam Allardyce eller managerforgjengeren Slaven Bilic.

Les også: Hauge berget viktig Milan-poeng: - Det er nydelig gjort

Men fotballen den kanarifuglfargede gjengen fra West Midlands fant fram på Stamford Bridge forbløffet nok de fleste kritikere.

WBA havnet riktignok oppskriftsmessig bak i målkontrollen i London. Men kampbildet forandret seg totalt etter Thiago Silvas hodeløse utvisning etter en halvtimes spill.

- Det er to typer kamper, 11 mot 11 og 11 mot 10. Men det er ingen grunn til å slippe inn fem mål når du har vår kvalitet. Vi er alle med på dette, meg inkludert, sier Tuchel til BBC.

- Vanskelig å fordøye

- Vi klarte ikke å tilpasse oss situasjonen, og det er overraskende ettersom vi ledet. Vi var uryddige og gjorde store feil. Så ble vi straffet hardt, og det er vanskelig å fordøye, tilføyer Chelsea-sjefen.

Hele fem ganger måtte Chelsea se ballen passere inn i nettmaskene bak keeper Edouard Mendy. Flere av scoringene var av det flotte slaget, etter meget godt pasningsspill og utnyttelse av rommene på banen.

Les også: Klar melding om tidligere Chelsea-stjerne: - Den verste jeg har spilt med

Matheus Perieira sto for de to første målene, begge på overtid av første omgang. Callum Robinson hamret inn 1-3 knappe 20 minutter etter pause. Samme mann fastsatte sluttresultatet til 2-5 helt på tampen.

I mellomtida fant også Mbaye Diagne veien til nettet bak Mendy.

- Når det først rakner for Chelsea, så rakner det ordentlig, konstaterte kommentator Peder Mørtvedt på TV 2 da scoring nummer fire rullet inn i Chelsea-målet.

- De ser ut som Barcelona her, West Bromwich. Enorm fotball, fortsatte han rosende.

Et Chelsea som var i ferd med å bli fullstendig ydmyket tok seg sammen og skapte flere gode sjanser etter 1-4.

Mason Mount hadde først en god mulighet som ble avverget. Midtbanespilleren fikk reduseringen i 71. spilleminutt da Timo Werner avsto fra å avslutte selv i en glimrende posisjon. Tyskeren rullet isteden ballen til siden og overlot en enkel avslutning til Mount.

Utvisning

Thomas Tuchel gjorde så mange som seks endringer på laget fra start som bare klarte 0-0 borte mot Leeds 13. mars. Blant spillerne som måtte vike plass for andre krefter var Kai Havertz, Mount, Ben Chilwell og N'Golo Kanté.

Werner, Mateo Kovacic, Marcos Alonso og Silva var derimot tilbake i startelleveren i ligasammenheng.

Les også: Påsekaftens Premier League-rykter

Sistnevnte fikk en kort dag på jobben. Han fikk nemlig se det røde kort av dommer David Coote etter en knapp halvtime. Brasilianeren kastet seg inn i beinet på Okay Yokuslu i forsøket på å blokkere et skudd. Det førte til hans andre gule for dagen.

Coote viste ingen nåde med Silva og viste Chelseas rutinerte midtstopper resolutt av banen. Utvisningen skjedde like etter at Christian Pulisic hadde sendt vertene foran, på en retur etter et Marcos Alonso-frispark som traff stolpen.

Også West Bromwich fikk sitt å stri med i førsteomgangen. Den mangeårige Chelsea-stopperen Branislav Ivanovic (37) måtte erstatte den 15 år yngre Dara O'Shea halvveis i omgangen.

Mannefall

O'Shea ble skadd etter å ha blitt taklet av medspiller Matt Phillips.

Etter bare 13 minutter på banen måtte også Ivanovic forlate gresset. Han satte seg ned etter en løpsduell mot Werner. Serberen så ut til å ha pådratt seg en strekkskade etter å ha avverget en sjanse mot Chelseas tyske angriper.

I andre tilleggsminutt utnyttet Matheus Pereira og WBA overtallet til å score det første bortemålet mot Chelsea under Tuchels ledelse. Og gjestenes angriper var ikke snauere enn at han scoret enda et mål før pause.

Sam Allardyces menn holdt på å rote det til på et innlegg fra hjemmelaget tidlig i andre omgang. Keeper Sam Johnstone imponerte i alle fall ikke i feltet, men heldigvis for den ferske England-keeperen fikk en lagkamerat styrt Alonso forsøk i stolpen og ut. Deretter fortsatte det meste å gå veien for West Brom.

Lørdagens sterke trepoenger gir The Baggies tilbake et lite håp om å overleve i Premier League. Med 21 poeng totalt er det dog så mye som sju poeng opp til Newcastle på trygg grunn. I mellom dem ligger også Fulham med 26 poeng.

Åtte kamper gjenstår av sesongen for både West Bromwich og Fulham. Londonlaget spiller den første av dem borte mot Aston Villa søndag. Newcastle møter Tottenham hjemme litt tidligere på dagen.