Bunnlag snytt for Mourinho-skalp

Foto: AFP/Scanpix

Siena var på god vei mot en sensasjonell seier borte mot Inter - så våknet serielederen...

INTER - SIENA 4-3:

Det har nærmest blitt en vane at topplagene i Premier League taper poeng mot svakere lag. Lørdag lyktes verken Manchester United eller Arsenal med å slå antatt dårligere lag.

Slik har det ikke vært i Italia. José Mourinhos Inter har vært suverene i alt de har foretatt seg, og snubler sjeldent.

Men lørdag var også den italienske serielederen ille ute. Og det mot det desiderte bunnlaget i Serie A. Siena kom til San Siro med alt å vinne, og det så det lenge ut til at de også skulle klare.

Og det ble litt av en målfest. Siena tok ledelsen etter snaue tjue minutters spill, da Massimo Maccarone sørget for 1-0. Gleden varte dog ikke lenge ettersom Diego Milito sørget for balanse i regnskapet seks minutter senere.

Wesley Sneijder ga hjemmelaget en oppskriftsmessig ledelse etter 36 minutter, men bare minuttet etter svarte gjestene. Albin Ekdal sørget for 2-2.

Etter pause klarte ikke Inter å riste av seg Siena. Bunnlaget sjokkerte hjemmepublikummet da de gikk opp til 3-2 tjue minutter ut i andreomgangen.

Og det så lenge ut til at Inter ikke skulle komme seg etter sjokket. Men der topplagene i England sliter med å vinne de jevne kampene denne sesongen, viste Inter styrke.

Mourinhos menn utlignet til 3-3 to minutter før full tid, da Sneijder satte sitt andre for dagen.

Og om ikke ett poeng var nok, så skulle Inter jammen snyte tittelutfordrerne for en gavepakke av de sjeldne. For på overtid fikk Sienas midtstopper Cribari rødt kort. Det utnyttet Inter som sikret seieren etter mål av Walter Samuel.

Dermed ble det ingen jubeldag for byrival AC Milan. Med Inter-tap ville Milan hatt mulighet til å være kun to poeng bak Inter. I stedet vil de i alle fall være fem poeng bak, hvis de vinner sine hengekamper.

John Arne Riise spilte hele kampen for Roma da hovedstadslaget vant 1-0 hjemme mot Chievo. Daniele De Rossi scoret seiersmålet etter bare ett minutt. Dramatikk ble det likevel da Romas keeper Doni ble utvist bare ti minutter senere.

Roma holdt imidlertid stand, og kunne klatre forbi Napoli til en fjerdeplass på tabellen. De ligger nå 13 poeng bak serieleder Inter.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag