*Nettavisen* Sport.

Burre legger opp

OL-vinner Hans Petter Buraas har bestemt seg for å legge opp.

13.04.07 07:44

Det bekrefter manager Joakim Nessem overfor kanal24.

32-åringen har 12 år bak seg i verdenscupsirkuset, og tok OL-gull i slalåm i Nagano i 1998. De siste årene har han imidlertid vært svært skadeplaget.

Alvorlig skadet
I 2001 pådro han seg en alvorlig nakkeskade, og ble liggende en god stund på rikshospitalet. Han måtte gå med såkalt krage i over tre måneder.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Han var uheldig som skadet seg, men samtidig var han heldig som slapp å bli lam fra halsen og ned da han falt på den måten, sa overlege Jan Wiberg på neurokirurgisk avdeling ved Rikshospitalet til Nettavisen den gangen.

I 2003 måtte han så gjennom en kneoperasjon.

Denne sesongen fikk han kun ett tellende resultat på øverste nivå - 8. plassen under VM i Åre. Han avsluttet karrieren med 4. plass under årets slalåm-NM.

Overlegent OL-gull
OL-gullet i 1998 var karrierens høydepunkt. Han lå på 2. plass etter 1. omgang, bak østerrikske Thomas Sykora, men han knuste konkurrentene med over ett sekund i 2. omgangen.

Til slutt henviste han Ole Kristian Furuseth til sølv - og Sykora til bronse. Avstanden ble på gedigne 1,33 sekunder. Han fikk også med seg én verdenscupseier - i Sestriere i år 2000. Totalt kunne han klatre opp på pallen ti ganger i løpet av karrieren. Siste gang var i Schladming i 2003.

Schladming var for øvrig en av favorittbakkene. Han kom på pallen tre ganger der, og det var også der han fikk sitt siste gode resultat i et vanlig verdenscuprenn. Han ble nummer 12 i januar 2006. Etterpå oppnådde han kun ett godt resultat - 8. plassen i årets VM.

Avgjørelsen om å legge opp, offentliggjør han fredag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.