*Nettavisen* Sport.

Buss-skandale skapte tour-kaos

Foto: RIC GAILLARD (Reuters)

Tony Martin fikk hard medfart i massevelt - besvimte i lagbussen.

29.06.13 21:39

Med massevelt, skader og full forvirring ble det som ventet en kaotisk start på årets Tour de France.

Men de færreste hadde nok sett for seg at Orica-GreenEdges' lagbuss skulle bli stående fast under målseglet idet rytterne bare var tolv kilometer unna.

I siste minutt fikk arrangørene fjernet bussen, og målgangen kunne forbli hvor den originalt skulle finne sted.

- Det var åpenbart en uheldig situasjon. Bussen vår ble dirigert fremover mot målseglet. Derfor tok vi det for gitt at bussen fikk plass under. Vi fulgte instrukser og med hjelp fra arrangøren fikk vi fjernet bussen før målgang. Derfor fikk vi best mulig utfall av situasjonen, sier Matt White, teamsjef for Orica-GreenEdge.

Men meldingene om endret målgang skapte kaos i feltet som etter en 213 kilometer lang reise fra Porto-Vecchio dundret avgårde mot oppløpet i Bastia.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Contador i bakken
Bare minutter senere gikk det en stor velt langt fremme i feltet. Mark Cavendish, André Greipel og Peter Sagan ble hindret i kaoset, men ingen ble alvorlig skadet.

Forhåndsfavoritt Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) gikk også i bakken og tilstanden til den spanske stjernesyklisten skal være usikkert.

- Det var i all forvirringen at den store velten inntraff, sier Fabrizio Guidi, sportsdirektør for Saxo-Tinkoff.

Les også: Uhell ødela Edvalds gule drøm

- Alberto gikk i bakken og vi vet enda ikke hvordan tilstandens hans er, sier Guidi – som måtte etter beste evne oppdatere rytterne om den stadig endrede målstreken underveis.

Stygt skadet
Verst gikk det mest sannsynlig for Mark Cavendishs lagkompis, tyske Tony Martin, som etter målgang besvimte i lagbussen og ble derfor kjørt umiddelbart til sykehus.

Med svært omfattende skader er tempoverdensmesteren mest sannsynlig ute av årets tour.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Gert Stegmanns, enda en viktig opptrekker for Cavendish, var også uheldig og er usikkert med tanke på å starte søndagens etappe.

- Etappen ble en katastrofe for Omega Pharma-Quick Step. Jeg håper Tony Martin og Gert Stegmanns blir klar til i morgen, skriver Quick Step-rytter Jerome Pineau på sin twitter-konto.

Les også: Massevelt, arrangørtabbe og nesten norsk seier

Team Skys Ian Stannard og Geraint Thomas smalt også i bakken og sistnevnte er sendt til sykehus for videre behandling.

Johnny Hoogerland var igjen involvert i et dramatisk krasj. 15 kilometer før mål veltet nederlenderen inn reklameseilet nede langs veien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.