*Nettavisen* Sport.

Busstaktikk holdt for Team Sky

Foto: (Reuters/Scanpix)

Chris Sutton fikk opptrekkerlovnad fra Edvald Boasson Hagen.

28.02.11 14:02

Allerede på lagbussen på vei mot søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne ble det «bestemt» at Edvald Boasson Hagen skulle trekke Team Sky til seier.

Noen kalde og slitsomme timer senere, ankom hovedfeltet oppløpet i den vestflamske kommunen.

Juan Antonio Flecha tok noen solide magedrag i front av feltet. Deretter tok Boasson Hagen lydig over stafettpinnen. Sky-sprinteren rev feltet i filler med sine kjempekrefter, og Chris Sutton hadde mer enn nok med å henge på.

Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) angrep til venstre, men Chris Sutton så faren og manøvrerte seg i samme retning i det avgjørende øyeblikket. Det hindret amerikaneren noe, mens australieren skjøt fart mot mållinjen. Der kunne han heve armene over hodet og sende et takknemlig blikk mot sin norske opptrekker.

Ville gjerne kjøre opptrekk
I etterkant forklarte han følgende om lagtaktikken via Team Skys egen hjemmeside.

- Jeg følte meg i godt slag allerede fra morgenen av, og slik har det vært de siste dagene. Vi snakket om taktikken på lagbussen, og Edvald fortalte at han gjerne ville kjøre et opptrekk for meg. Med én runde igjen spurte Mat Hayman meg om jeg fremdeles følte meg i godt slag: «Jeg kan vinne dette, kompis», svarte jeg. Alle guttene stolte på meg, og det fungerte perfekt for oss i dag, forteller Sutton.

Team Sky viste styrke også under lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Der ble riktignok Juan Antonio Flecha spurtslått av Sebastian Langeveld (Rabobank), men britene tok likevel med seg 2. og 3.-plassen fra rittet.

Sutton takket lagkameratene for glimrende service under den 193 kilometer lange semiklassikeren.

- Den eneste grunnen til at jeg vant her i dag, var på grunn av jobben lagkameratene mine la ned for dagen. De gjorde dette mulig for meg. Dette viser bare hvor viktig samarbeid er. Jeg trengte ikke å gjøre noe før spurten. Vi hadde Hayman i brudd, og i tillegg hadde vi Stannard og Flecha i gode posisjoner. Det viser hvor mange alternativer vi hadde å spille på i dag, forteller Sutton.

Den største?
Så blir han spurt om dette var den hittil største seieren i karrieren hans:

- Den er i hvert fall helt i toppsjiktet. Hver seier er spesiell, men alle er forskjellige. Det var veldig spesielt å vinne Tour Down Under-etappen i fjor. Det var på hjemmebane med familie og venner til stede. Samtidig er jeg svært glad for å vinne dagens miniklassiker, avslutter Sutton.

Du kan lese mer om selve rittet her.

Vi minner til slutt om de norske plasseringene: Edvald Boasson Hagen (8.-plass) og Kurt Asle Arvesen (133).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.