RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

By Rise: - Ikke opp til oss

Sist oppdatert:
- Det er andre instanser enn oss som bestemmer at vi skal spille i Israel. Vi føler oss trygge, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen. Rosenborg er på plass i Tel Aviv for å kvalifisere seg til Mesterligaen.

Rosenborg reiste søndag til Tel Aviv. Tirsdag spilles returmøtet mot Maccabi Haifa i den siste kvalifiseringsrunden til Champions League. Rosenborg leder 2-1 etter første kamp.

UEFA bestemte før denne sesongen at israelske lag igjen kan spille europacupkamper i sitt eget land, og opphevet sanskjonene som gjaldt tidligere.

- Vi er komfortable med å spille her. Det er andre instanser enn oss som bestemmer dette. Så langt ser det veldig fint ut her nede, sier RBK-trener Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

1-1 for Maccabi
Han vil ikke ut med hvilket taktisk opplegg Rosenborg planlegger, men rapporterer om en skadefri og selvsikker tropp. Det kommer godt med mot Maccabi Haifa, som tradisjonelt er et svært godt hjemmelag.

- De hadde serieåpning på lørdag, og spilte 1-1. Den kampen har vi på video, og jeg tror vi har god kontroll på dem. Det som blir avgjørende er hva vi gjør, mener den tidligere landslagskeeperen.

- Vi tapte for Lillestrøm i cupen, men bortsett fra det har vi ikke tapt siden 16. mai. Vi har bra selvtillit, tror på det vi gjør, har bra trygghet defensivt og scorer mye mål. Vi føler vi har kontroll, men i enkeltkamper er det likevel lite som skiller, legger han til.

Braaten i jokerrollen igjen
Daniel Braaten starter sannsynligvis som innbytter også i den TV3-sendte kampen tirsdag. Den raske og talentfulle angriperen spiller likevel en viktig rolle i Rosenborg, selv om hans fysiske form ennå ikke er på topp.

- Det handler om to ting: Den fysiske formen - og der bruker vi ikke noe tredemølleprinsipp - og om å passe inn i et kollektiv, vite hvordan vi opptrer sammen, kontrer og hele den pakken der. Hittil synes jeg han gjør bra ting. Han banker sterkere og sterkere på døra, konstaterer Rosenborgs trener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere