RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

By Rise: - Jeg er klar!

Foto: Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Ola By Rise er ikke i tvil om hva han vil si hvis han får tilbud om å bli ny Rosenborg-trener. - Jeg er klar, slår By Rise fast overfor TV 2 Nettavisen.

Ola By Rise er sammen med Fredrikstads Knut Thorbjørn Eggen de heteste kandidatene til å overta etter Åge Hareide på Lerkendal.

Rosenborgs assistenttrener ble møtt med jubel av fansen da han ankom Trondheim etter triumfen mot Røde Stjerne i UEFA-cupen fredag.

- Det var veldig hyggelig, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

-Du ser ut til å være fansens førstevalg som ny RBK-trener?

- Ja, og det setter jeg enormt stor pris på. Som trener i en klubb er en alltid avhengig av støtte fra spillergruppen, ledelse og støtteapperat, men støtte fra fansen er det som varmer mest, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

- Jeg er klar

Han røper at jobben som ny hovedtrener på Lerkendal frister, selv om Hareide enda ikke formelt har trukket seg som RBK-sjef.

- Foreløpig er det kommet frem noe konkret, men en trenerjobb med hovedansvaret i Rosenborg høres veldig spennende ut. Jeg har jobbet under tre av de beste trenerne i Norge, Trond Sollied, Nils Arne Eggen og nå Åge Hareide, og har ikke bare stått på sidelinjen men også bidratt med mitt. I tillegg har jeg også lært veldig mye nyttig av disse, forteller By Rise.

Ola By Rise sier han ikke forventer å bli tilbudt sjefsjobben på Lerkendal, og stiller seg bak ledelsens avgjørelse. Han legger likevel ikke skjul på at han nå føler seg klar.

- Jeg forventer ingenting, det er viktig å tenke fornuftig nå. Men jeg har vært i klubben såpass lenge og kjenner klubben veldig godt, så det ville være helt topp å få sjansen til å få hovedansvaret, sier han.

- Ikke skuffet

Rosenborgs assistenttrener og tidligere landslagskeeper for Norge vil ikke bli skuffet om valget faller på en annen hovedtrener enn ham selv på Lerkendal.

- Nei, jeg vil ikke bli skuffet om valget faller på en annen trener. Det som er riktig for klubben, vil være det riktige valget for meg, sier Ola By Rise nøytralt.

- Jeg setter klubben veldig, veldig høyt, skjønner du.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere