By Rise: - Jeg gir meg på topp

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Først fikk Ola By Rise sparken. Et par uker senere ledet han troppene til gull i eliteserien. - Jeg må vel kunne si at jeg gir meg på topp. Det er vel dette som kalles «happy end», sier en rørt Rosenborg-trener.

31.10.04 00:28

ROSENBORG-LYN 4-1: Dermed må vel RBK-veteranen være bortimot historisk. Å ta gull etter at han har fått beskjed om å pakke snippeska og forlate Lerkendal, er rett og slett utrolig.

- Nesten så jeg vil bruke ordet uvirkelig. Men i kveld ønsker jeg å la den saken ligge. Nå er jeg bare utrolig glad og lettet. Og ikke så rent lite stolt. Jeg har oppnådd det største en norsk fotballtrener kan få oppleve på hjemmebane. Mer kan man vel ikke forlange, sier By Rise til TV 2 Nettavisen, som imidlertid ikke helt klarer å skjule at han er bitter på det som har skjedd i trønderklubben denne høsten.

- Jeg har evnen til å tilgi. Det ordet står sentralt i kveld, sier han.

Trodde på sølv
Rosenborg-treneren medgir at han trodde løpet var kjørt da meldingen kom fra Oslo om at Vålerenga hadde gått opp i 3-0, samtidig som Rosenborg ledet 3-1.

- Begynte vel å forberede meg på sølv til tross for en heroisk innsats fra guttenes side da Frode Johnsen stupte fram og sikret gullet. Helt fantastisk, sier Ola By Rise, som synes det er ekstra artig at det ble Johnsens store kveld på Lerkendal i seriefinalen.

- Frode hadde det tungt etter straffebommen i Bodø. Må si han rettet opp akkurat den missen mange ganger i kveld, sier han, og setter kursen for bankett og gullfeiring. Til tross for at det er kun tre dager til den viktige bortekampen mot PSV i Champions Leauge.

Feiring
- Det går an å markere et seriegull uten at det ser ut som det er nordmenn på sydentur. Vi skal slappe av og kose oss før vi starter oppgjøringen til neste kamp. Til og med jeg skal ha det hyggelig i kveld, sier Ola By Rise.

Dette skal bli en hyggelig aften for meg også, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag