By Rise åpner for comeback

Ole Gunnar Solskjær tror norsk fotball gikk glipp av en stor trener da Ola By Rise fikk sparken i Rosenborg. Der kan han ta skammelig feil.

16.09.05 09:16

- Jeg trives veldig godt i den jobben jeg har nå, men det er ingen grunn til å skrive nekrolog over folk, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

Med det innrømmer By Rise at det finnes et videre jobbliv også etter hans nåværende jobb som redaksjonssjef i NRKs Her og Nå-redaksjon.

Hyggelig av Solskjær
- Jeg tror jeg har hatt veldig godt av å gå inn i noe helt annet. Etter å ha vært så involvert i fotballen i så mange år, er det behagelig å kunne betrakte fra litt avstand. Men det betyr ikke at jeg er ferdig som trener for alltid. Jeg vet ikke hva jeg tenker og føler om et år, sier By Rise, ett år etter at han fikk sparken som Rosenborg-trener.

Uttalelsene fra Ole Gunnar Solskjær i torsdagsutgaven av Dagbladet setter han pris på.

- Jeg oppfatter det som en hyggelig gest fra Solskjær, sier By Rise.

En bedre trener nå
Siden Rosenborg-avskjeden har han ikke vært involvert i fotball i det hele tatt, bortsett fra sporadisk assistanse for yngstedatterens lag. Likevel tror han at han er en bedre trener nå enn da han overtok treneransvaret i Rosenborg etter Åge Hareide.

- Jeg har lært mye, både av det som skjedde i fjor og gjennom nye erfaringer fra andre arenaer. Samtidig er nok fotballfilosofien meislet litt klarere, medgir den tidligere keeperlegenden.

Ikke tapt
Mer konkret om et eventuelt trenercomeback vil han ikke være.

- Prosentsjansen er det vanskelig å vurdere, og som sagt trives jeg godt der jeg er nå. Måten avskjeden i min egen klubb skjedde på, bidrar selvfølgelig også til at jeg må tenke meg om to ganger før jeg tar en eventuell trenerjobb. Men jeg er ikke skremt.

For ordens skyld: By Rise vurderer ingen konkrete trenertilbud for øyeblikket. Men tapt for norsk fotball er han ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.